Ultima ora
Publicat: marți, 19 martie 2013

Camera Deputaților a respins Legea lustrației

Cu 233 voturi „pentru”, 73 „împotrivă” şi 21 abţineri, Camera Deputaţilor, forul decizional,  a respins, marţi, Legea lustraţiei, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, care a considerat că această lege este neconstituţională.

Legea lustraţiei a fost adoptată în februarie 2012 şi transmisă la promulgare în martie 2012, iar în 7 mai, Curtea Constituţională a considerat acestă lege neconstituţională.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, la începutul lunii martie, legea lustraţiei, care prevedea limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele ce au făcut parte din structurile de putere ale fostului regim comunist şi care a fost declarată neconstituţională de CC.

Senatul a respins în februarie 2013 legea lustraţiei ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>