Ultima ora
Publicat: joi, 16 martie 2017

Canada ia măsuri împotriva dronelor recreaționale

Canada a anunțat joi o serie de măsuri împotriva utilizării neglijente a dronelor recreaționale, în condițiile în care numărul de incidente în care au fost implicate acestea aproape că s-a triplat din 2014, relatează AFP.

Proprietarii de drone nu vor mai putea de acum încolo să le piloteze pe acestea decât la o altitudine maximă de 90 de metri și nu trebuie să le mai utilizeze noaptea și nici la mai puțin de 75 de metri de clădiri, autovehicule sau persoane. Proprietarii vor mai trebui să se asigure și că datele lor de contact figurează pe aparat, a detaliat ministrul transporturilor, Marc Garneau.

De asemenea, utilizarea dronelor va fi interzisă la mai puțin de nouă kilometri de orice aeroport, helioport, aerodrom sau bază de hidroavioane, a precizat ministrul.

Noile reguli privesc utilizarea dronelor care cântăresc mai mult de 250 de grame dar nu depășesc greutatea de 35 kg.

Aceste măsuri nu se aplică în cadrul dronelor utilizate în scopuri comerciale, universitare sau de cercetare, a subliniat el.

Contravenienții riscă o amendă care poate atinge 3.000 de dolari canadieni (2.100 de euro).

„Nu neglijez faptul că utilizarea dronelor reprezintă un risc sporit pentru securitatea aeriană”, a declarat Garneau.

Numărul de incidente în care au fost implicate drone recreaționale în Canada a crescut de la 41 în 2014, la 148 în 2016, a subliniat el.

Noile reguli sunt provizorii și vor rămâne în vigoare pentru o perioadă de maximum un an, până la adoptarea unor dispoziții legale permanente.

Aceste măsuri au fost salutate de Asociația internațională de transport aerian (IATA), de mai multe companii aeriene canadiene, printre care Porter Airlines și Air Transat, precum și de conducerea aeroporturilor din Canada.

„Proliferarea vehiculelor aeriene fără pilot în spațiul aerian din jurul aeroporturilor este un fenomen foarte îngrijorător”, a declarat președintele Consiliului aeroporturilor din Canada, Daniel-Robert Gooch.

 

Sursa: AGERPRES

 

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>