Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Canada își întărește securitatea aeriană

Guvernul canadian a anunțat marți întărirea securității pe anumite zboruri provenind din străinătate, dar fără să interzică transportul în cabină a aparatelor electronice mai mari decât un telefon, cum au făcut Statele Unite și Marea Britanie, anunță AFP.

Ministrul transporturilor, Marc Garneau, a refuzat să ofere detalii despre măsurile introduse sau zborurile ori țările la care se referă, amintind numai un „risc pentru securitate”.

„Am decis să introduc măsuri suplimentare pentru anumite zboruri care ajung în Canada de pe unele aeroporturi din străinătate pentru a asigura o securitate aeriană mai mare”, a declarat el în cursul unui briefing de presă.

„Pentru motive de securitate evidente, nu sunt în măsură să vă spun țările la care se referă, nici despre ce măsuri este vorba mai exact”, a spus el.

Această consolidare este o urmare a examinării de către guvern a măsurilor introduse în martie de Statele Unite și Marea Britanie interzicând transportul în cabină al aparatelor de securitate mai mari decât un telefon pe zborurile provenind din anumite țări din Orientul Mijlociu, Maghreb sau din Turcia.

Autoritățile americane au explicat că doresc să contracareze o potențială amenințare reprezentată de substanțele explozive introduse în interioriul acestor aparate electronice.

Marc Garneau a făcut aluzie la aceste măsuri indicând că serviciile canadiene de securitate au stabilit un „risc” după analiza informațiilor oferite de americani.

Ministrul a mai precizat că, deocamdată, pasagerii care zboară spre Canada pot să își transporte aparatele electronice la bordul avioanelor.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=78668

Publicat de la data Apr 12 2017. Categorii EXTERN, MAPAMOND.

Zona comentariilor

Meteo în țară

26 aprilie 2018, 11:08
 

N
Soare
22°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 27°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 56%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 6:14
Apus: 20:14
Prognoza 27 aprilie 2018
Zi
 

ENE
Parţial însorit cu furtună
27°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

ENE
Predominant senin
14°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 90.267 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team