Cancerul, boala oamenilor trişti

sursă foto: evz.ro

Una dintre cele mai rele boli ale secolului XXI, care afectează tot mai multe persoane, neoplasm malign, denumit simplu, cancer poate fi considerată ,,maladia oamenilor trişti”.

Cancerul reprezintă o categorie de boli la nivelul celulelor care au capacitatea de a invada ţesuturile din organism, fiind o boală declanşată de anomalii în structura ADN-ului care provoacă celulele canceroase pe care fiecare om le are în organism. Aceste anomalii pot apărea ca urmare a integrării unor virusuri în genomul celular, a unor mutaţii ale genelor care controlează aceste celule sau aşa cum susţin marii gânditori tibetani, şi cercetători ai zilelor noastre, boala poate apărea  în urma unor supărări, neîmpliniri, tristeţi sau din cauza stresului, prin urmare poate fi considerată boala oamenilor trişti.

Simptomele acestei afecţiuni depind, exclusiv de locul în care celulele canceroase s-au instalat sau au luat ,,viaţă”, însă studiile arată că persoanele care  au avut  o copilărie nefericită riscă să sufere de această boală. Spre exemplu, celebrul Doctor Hamer, Cercetator şi şef al Clincii de Oncologie din Munchen, s-a îmbolnăvit de cancer dupa ce soţia şi fiul său au decedat. Astfel, Doctorul Hamer a descoperit că persoanele care suferă de cancer s-au îmbolnăvit în urma unor evenimente tragice, ca urmare, între minte şi organism conexiunile sunt surprinzătoare.

Doctorul Hamer şi-a dus cercetările mai departe şi a aflat că fiecare organ din corp îi corespunde unei zone din creier, astfel, orice eveniment neplăcut sau tragic din viaţa unei persoane poate declanşa la nivel neuronal un şoc care va destabiliza echilibrul nostru mental şi care poate provoca nefericita boală. Cu toate că descoperirea făcută de Cercetătorul Hamer a fost uluitoare şi putea schimba regresul bolilor, doctorului i s-a retras licenţa de a profesa, din pricina că ar fi dat peste cap sistemul bine întărit şi afacerile de la nivelul farmaceutic, care, evident şi în momentul de faţă se văd nevoite să vândă ,,celebrele citostatice” pacienţilor bolnavi de cancer, totul pentru ,,echilibrul lor financiar”.

Doctorul Hamer a reuşit să vindece aproximativ 6.000 din aproximativ 6.500 de pacienţi în faza terminală a cancerului doar depistându-le problemele mentale şi ajutându-i să le înţeleagă şi cu un regim alimentar sănătos bazat exclusiv pe legume şi fructe.

Concluziile Doctorului Hamer sunt că ,,fiecare cancer sau altă afectiune gravă, are drept cauză un conflict care genereaza un şoc emoţional numit DHS (Sindromul Dirk Hamer–denumit astfel în onoarea fiului său) care îmbolnăveşte omul mai întâi la nivel mental, când apar dereglări în creier, iar în final boala se răsfrânge asupra unui organ. Tipul conflictului care a generat şocul emoţional (DHS) determină ZONA în care apar vibraţii anormale în creier. Zona de pe creier în care apar aceste inele concentrice, determină organul în care va apărea boala. Cu cât durează mai mult conflictul, cu atât se îmbolnăveşte mai rău organul corespunzator acestui tip de conflict.

Psihologul Daniel Goleman este de părere că ,,emoţiile noastre pot fi foarte importante pentru starea de sănătate, astfel datele ştiinţifice arată că legătura dintre emoţii şi sănătate este foarte strânsă din cauza sentimentelor negative cum ar fi furia, anxietatea, depresia. Dacă aceste emoţii sunt accentuate şi prelungite aceste stări pot creşte vulnerabilitatea la boală, pot amplifica simptomele şi pot chiar împiedica vindecarea.”

De asemenea, psihologul consideră că în ciuda emoţiilor negative care ne pot distruge organismul, la fel este şi în cazul emoţiilor pozitive, cum ar fi liniştea, optimismul şi fericirea care pot avea efecte minunate la nivelul mentalului şi al corpului, iar oamenii optimişti se pot însănătoşi mult mai repede decât cei pesimişti.

Doctorul Redford Williams, Universitatea Duke a desfăşurat un studiu pe 2.000 de muncitori dintr-o uzină, care fuseseră supuşi în urmă cu aproximativ 25 de ani, la un test de ostilitate. Astfel, studiul arată că dintre persoanele cu un procentaj mic de ostilitate au murit aproximativ 20%, iar aproximativ 30% dintre persoanele care înregistrase un punctaj mult mai mare al aceluiaşi nivel, au murit de cancer sau de inimă. Sudiile arată că dacă sunteţi o persoană cronic furioasă sunt 1,5 ori mai multe şanse de a muri în următorii 25 de ani decât un om care nu este mânios.

Cele mai semnificative informaţii cu privire la această boală vin din partea Congresului Cancerului, tinut la Paris care au confirmat că o dietă bazată pe fructe şi legume pot vindeca bolnavii de cancer.

Studiul European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigaţia Europeană prospectivă privind cancerul şi alimentaţia, care a avut o durată de 35 de ani şi  s-a studiat pe  500.000 de persoane, a dovedit că alimentaţia vegetariană reduce apariţia acestei boli.

,,Persoanele care consumă în medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (şapte porţii de fructe şi de legume mâncate pe zi) reduc riscul îmbolnăvirii de cancer cu 40%. Cifra creşte, dacă pe lângă alimentaţia vegetariană, veţi fi atenţi să vă şi mişcaţi. Mai ales cancerul intestinal şi cel de colon sunt ţinute în frâu printr-o alimentaţie adecvată combinată cu sport. Marele progres al acestui studiu constă în faptul că riscul cancerului poate fi drastic redus prin creşterea consumului de fructe şi de legume, principalele surse de fibre alimentare”, spune profesorul Elio Riboli, responsabilul studiului EPIC, specialist mondial în probleme de nutriţie şi cancer.

Conflictul interior dar şi alimentaţia nesănătoasă contribuie, prin urmare la bolile cele mai periculoase ale acestui secol, pe care din fericire unii oameni reuşesc să le învingă printr-o atitudine optimistă, meditaţie şi alimentaţia bogată în fibre vegetale.

Mădălina Isar

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.