Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Cartel Alfa: Aproximativ 10.000 de oameni, așteptați la proteste în Piața Victoriei

Publicat: miercuri, 04 octombrie 2017

Circa 10.000 de oameni vor fi prezenți miercuri, în Piața Victoriei, la mitingul pe care îl va organiza, începând cu ora 11:00, Confederația Sindicală Cartel Alfa, a declarat marți, președintele Confederației, Bogdan Hossu, într-o conferință de presă.

„Mâine (miercuri n.r) vor fi aproximativ 10.000 de oameni, membri ai Confederației. Nu ne-am propus să dărâmăm Guvernul mâine”, a spus Hossu.

Cartel Alfa organizează miercuri un miting de protest în Piața Victoriei, principalele revendicării fiind oprirea transferului taxelor sociale ale angajatorului către angajat și deblocarea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile, plecând de la propunerea comună de modificare a Legii 62/2011 a celor 5 confederații sindicale înaintată guvernului.

De asemenea, nemulțumirile membrilor confederației vizează și Legea salarizării în sistemul public și Legea dialogului social.

„Sigur că avem nemulțumiri cu privire la Legea 153/2017, legea salarizării din sistemul public, precum și la Legea 62/2011, legea dialogului social. Cu privire la salarizare este clar că prin acest transfer de contribuții vor fi neutralizate acele creșteri sau majorări de 25% la brut. În net, ele vor fi neutralizate, nu va fi niciun fel de majorare. Practic, militarii, polițiștii, nu vor fi beneficiari ai acestei legi”, a afirmat președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă.

În acest sens, Iulică Măntescu, președintele al Federației Mecanicilor de Locomotivă, a subliniat că circa 60% dintre salariații pe care îi reprezintă sunt încadrați cu salariul minim pe economie.

„Mesajul nostru este că trebuie schimbată legea 62, din mai multe motive, anume pentru a da dreptul la negocieri colective, nu așa cum se mimează de mai bine de 10 ani. Trebuie să iasă Guvernul României cu o ierarhizare și în sectorul privat, pentru că este inadmisibil să nu se țină cont de responsabilitatea funcției și răspunderea pe care o are fiecare salariat care face parte din siguranța circulației. Nu putem să ținem un mecanic de locomotivă și să îl plătim în zona salariului minim pe economie, 60% dinre salariații pe care îi reprezentăm fiind încadrați cu salariul minim pe economie”, a spus Măntescu.

Despre salarii a vorbit și vicepreședintele Federației Solidaritatea Sanitară, Gabriel Predica, care a precizat că aproape toți angajații din domeniul sănătății vor avea venituri reduse.

„Pe fond sunt probleme majore în sistemul de sănătate, nu doar că nivelul salarial ar rămâne același, ci că pentru 99% dintre salariați venitul salarial net va scădea și am să exemplific: toți salariații care câștigă astăzi un venit net de până în 6.300 de lei și beneficiază în același timp de tichete de masă, o creștere venitului net, de 4%, atât cât rămâne din cei 25%, odată cu transferul contribuțiilor, presupune 240 de lei, aceasta este creșterea. Or ei primesc tichete de masă, la momentul actual și la momentul lunii decembrie 2017, în valoare de 252 de lei, deci prin acest transfer și prin eliminarea tichetelor de masă, 99% dintre salariații din sistemul de sănătate vor pierde salarial”, a precizat Predica.

Ioana Stoica, președintele Federației Sindicatelor din Servicii Comunitare și Utilități Publice, a semnalat în cadrul conferinței că s-a ajuns în situația în care un muncitor necalificat va primi același salariu ca un sudor.

„Faptul că s-a majorat salariul minime a făcut ca 70% dintre salariați să aibă aceleași salarii. Deci nu contează că e necalificat, el are un salariu ca un muncitor calificat, de categoria a II-a, a III-a. Un meseriaș, un sudor, de exemplu, trebuie să știe să sudeze după 3 ani de școală profesională. Acum vine ordonanța care mărește salariul și ajunge necalificatul cu un salariu de sudor, ceea ce nu este corect”, a spus Stoica.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=86179

Publicat de la data oct. 4 2017. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

21 ianuarie 2019, 23:24
 

E
Noros
-1°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -6°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 11 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:45
Apus: 17:09
Prognoza 22 ianuarie 2019
Zi
 

ENE
Rafale
2°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

E
Precipitaţii
1°C
Vânt: 7 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-01-2019 Ora : 11 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 11:00 si 14:00 In zona : Județul Caraş-Severin: Reșița, Oravița, Carașova, Lupac, Răcășdia, Grădinari, Dognecea, Forotic, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Vărădia, Berliște, Vrani, Ciuchici, Ciudanovița, Goruia; Se vor semnala : ceață care reduce vizibilitatea local sub 200m si izolat […]

Loto

Horoscop

  • 170.751 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team