Ultima ora
Publicat: miercuri, 29 martie 2017

Cărțile primăverii de la Pandora M

Apare o nouă Colecție PanDa a Editurii Pandora M, cu cărți ilustrate minunat menite să încurajeze imaginația și creativitatea copiilor. Toate aceste titluri vor aduce zâmbetul pe fața copiilor dar și bucurie în inimile lor. De asemenea se vor împrietenii cu brotaci simpatici sau lei blânzi, cu tigri amuzanți sau iepurași curajoși.

Printre aceste noutăți se numără și mult-așteptata carte ”Elmer pe picioroange”.

„În cartea Elmer” pe picioroange, de David Mckee, este vorba despre un elefant multicolor care încearcă să-i salveze pe toți elefanții de vânători. Acesta are un plan cu care speră să-i păcălească, dar lucrurile nu ies chiar așa cum și-a dorit….

„Brotacul”, de Max Velthuijs, aduce în imaginația copiilor un brotac ce voia să fie asemenea prietenilor săi, Purcelul, Rața, Șobolanul și Iepurele, însă toate încercările sale de a-i imita au un final nefericit. În final, Brotacul înțelege că prietenii lui țin la el așa cum este.

Începutul unei prietenii dintre un leu și o pasăre rănită, găsită în grădina lui o veți descoperi în cartea „Leul și pasărea” de Marianne Dubuc.

„Tigrul care a venit la ceai”, de Judith Kerr, este aceea poveste faimoasă, despre Sophie și neobișnuitul său musafir, ce continuă să încânte milioane de copii încă de când a fost publicată pentru prima oară, acum aproape 50 de ani.

„Iggy Peck, micul arhitect”, de Andrea Beaty, prezintă povestea unui mic arhitect priceput pe nume Iggy Peck. Acesta reușește să înalțe o replică în mărime natural a Marelui Sfinx chiar în fața casei lui. Din nefericire oamenii nu apreciază talentul lui, mai ales, domnișoara Lila Greer, profesoara lui. Însă o excursie cu clasa vine în ajutorul micuțului arhitect arătând tuturor cât de util poate fi.

Dinastia Esterhazy este veche și nobilă, însă se confruntă cu o problem, descendenții ei se fac tot mai mici din generație în generație. Când cel mai tânăr nepot cade într-un coș de hârtii și nu mai poate să iasă, principele Esterhazy se hotărăște să acționeze: își trimite nepoții în lume ca să-și caute soții.Astfel că mezinul familiei, prințul Esterhazy, este trimis la Berlin, unde trece prin nenumărate aventuri și e martor la căderea Zidului Berlinului, pentru ca, în cele din urmă, să-și găsească o mireasă potrivită. Mai multe despre această poveste veți descoperii în cartea „Esterhazy. Prințul Iepure”, de Irene Dische și Hans Magnus Enzensberger

 

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>