Ultima ora
Publicat: miercuri, 11 decembrie 2013

Câştigătorii Burselor Europene JTI pentru Jurnalişti, anunțați joi

Joi, 12 decembrie, ora 13.00, la Hotel Raddison, sala Atlas, are loc ceremenoia de anunţare a câştigătorilor Burselor Europene JTI pentru Jurnalişti.

Ceremenia se va desfasura în cadrul unei receptii pe care Reprezentanta Comisiei Europene o organizeaza pentru retragerea lui Nicolae Idu.

Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti reprezintă un program de încurajare şi facilitare a pregătirii profesionale şi se adresează jurnaliştilor care doresc să capete o expertiză profesională în problematica europeană. Acest program îi ajută pe participanţi să aprofundeze înţelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcţionarea instituţiilor, relaţionarea între statele membre, precum şi maniera în care este abordată problematica europeană de către media occidentală.

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti cuprinde trei etape de pregătire profesională: un training specializat, susţinut în România de către specialişti în relaţii europene; o călătorie de studii, de o săptămână, la Bruxelles, pe durata căreia jurnaliştii vor avea ocazia să se întâlnească şi să discute cu oficiali ai Uniunii Europene, şi stagii de pregătire profesională, timp de trei săptămâni, în cadrul unor prestigioase organizaţii de presă europene.

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti a fost lansat în 2007, anul aderarii României la Uniunea Europeană, ca o continuare a programului de stagii iniţiat de National Forum Foundation / Freedom House în anii ’90, cu sprijinul Guvernului SUA, iar ulterior, din anul 2000, cu finanţarea JTI.

Din 2010, programul Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti este organizat de către Fundaţia Euromonitor pentru Excelenţă, iar începând cu anul 2011, programul s-a extins şi în Republica Moldova.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>