Ultimele titluri
Ultima Oră

CAZUL OFIŢERULUI S.R.I. SORIN CRIVĂŢ – Ofiţer acoperit Partea a III-a

În acest episod, dar şi în cele care vor urma, voi continua să prezint rând pe rând ofiţeri acoperiţi ai S.R.I., care, prin diverse firme fantomă, au produs fraude fiscale de ordinul milioanelor de euro, cu produse petroliere, ei fiind de fapt „puşculiţa nevăzută a SRI”!

            Aceşti indivizi, cum s-a întâmplat cu ofiţerul acoperit Sorin Crivăţ, au făcut jocul mârşav, ilegal şi criminal al Procurorilor DNA, precum  Viorel Cerbu şi Maria Trandabăţ, ambii din cazul meu, dar şi Valentin Şelaru din cazul Sorin Crivăţ.

            Toţi aceşti nemernici ”acoperiţi”, atunci când asupra lor s-au năpustit deosarele penale şi condamnări cu închisoarea la ani grei de detenţie, rând pe rând s-au deconspirat, declinându-şi identitatea. Acesta este şi motivul pentru care presa i-a consemnat de atâtea ori şi pentru care şi eu scriu despre ei, cu atât mai mult cu cât au făcut parte din mizerabilul dosar care mi s-a fabricat, cu o conivenţă directă dintre DNA şi SRI, la comanda sinistrului cuplu Băsescu Traian şi Macovei Monica, primul fost Preşedinte al României, cea de-a doua, fost ministru al Justiţiei.

            OVIDIU SARCA şi-a început afacerile prin societatea Real Service, ce deţinea staţia de combustibili din localitatea Mera, comuna Baciu, judeţul Cluj. Astfel, în primăvara lui 2004, clujenii Ovidiu Sarca şi Nicolae Pap  s-au înţeles ca pe numele firmei J&M Beauty să achiziţioneze uleiuri minerale neaccizate de la societatea Blitz Transport din Comarnic, care să fie depozitate în rezervoarele din Mera. Precursorii erau apoi amestecaţi cu puţină motorină pentru a fi vânduţi ca uleiuri minerale accizate. Pap a declarat procurorilor că Sarca i-a promis câte 15 milioane lei vechi pentru fiecare cisternă achiziţionată, cu condiţia să emită pe numele societăţii J&M Beauty facturi false pentru produse petroliere accizate.

În perioada mai-august 2004, Pap şi Sarca s-au apro­vizionat de la Blitz Transport cu marfă în valoare de 5,2 miliarde lei vechi fără TVA, care, după transformare, a fost vândută la un preţ mult mai mare.

       Conform anchetatorilor, Pap a întocmit în fals un număr de zece facturi, care acopereau livrarea fictivă de motorină dintre societatea sa şi Real Service. În august 2004, când Garda Financiară a început verificările, Sarca şi Pap au hotărât să folosească o firmă fantomă din Sibiu, Damistral, pentru transformarea scriptică a combustibililor. Astfel, s-au inventat transporturi şi facturi între societăţile Damistral şi J&M Beauty.

Sarca şi Pap au fost trimişi în judecată, în anul 2006, pentu fals şi evaziune fiscală de 280.000 lei, primind o sentinţă de 7,5 ani de închisoare cu executare. Pe altă parte, procuratura a emis o ordonanţă în martie 2005 prin care a extins cercetările asupra lui Pap şi Sarca. Astfel clujenii au fost trimişi în judecată în alt dosar. Comisarii Gărzii Financiare  au constatat că înperioada august-decembrie 2004 cei doi au comercializat combustibil petrolier, achiziţionat de la firma Robalim din Vâlcea, prin emiterea de facturi false, sustrăgându-se de la plata accizelor către bugetul de stat în valoare de 12,6 miliarde lei vechi (1,26 milioane lei).

Pe parcursul anchetei, Nicolae Pap şi-a cesionat părţile sociale din J&M Beauty unei persoane din Iaşi, în scopul sustragerii de la controlul fiscal şi plăţii obligaţiilor către stat.

Puşculiţa S.R.I., DISTRICTUL   ECONOMIC   „NORD”,    coordonat de ofiţerul acoperit Sarca Ovidiu, avea incluse următoarele firme:

 • SC Real Service SRL
 • SC Alcomar Prod SRL
 • SC Cris Trans SRL Câmpeni;
 • SC J&M Beauty SRL;
 • SC Activ Oil SRL;
 • SC Damistral SRL Sibiu
 • SC Tascochim Grup SRL, cu sediul la Vaslui

Spicuind din articolele vremii, ai căror autori au fost poate victime  ale unor intoxicări, nefiind însă exclus să fi acţionat ei înşişi ca factori de influenţă ai S.R.I., se atestă că:

 • Omnipotenţa lui SARCA BRAD OVIDIU IOAN în tot ceea ce priveşte comerţul cu produse petroliere falsificate şi sustrase de la plata impo­zitelor (a se observa şi existenţa unor CONEXIUNI cu reţeaua omologă a R.I. care operează în Sudul ţării, coor­donat de GURAN FLORIN DANIEL, alt ofiţer acoperit.
 • Ani de zile SARCA a fost in măsură să iniţieze şi să conducă „cu su­cces” câteva caracatiţe petroliere, fără a fi deranjat altfel decât prin controale NEFINALIZATE ale Gărzii Finaciare; că procesele în care SARCA a figurat în calitate de incul­pat au fost sistematic TEMPORI­ZATE, astfel încât în nici unul dintre ele nu s-a pronunţat vreo condamnare deşi anchetatorii au vehiculat estimări ale prejudiciilor care erau de peste 2,5 milioane Euro, adică peste 100 miliarde lei vechi.
 • Faptul că, în pofida acestor valori, SARCA a fost ţinut în arest doar cu puţin peste cinci luni, în intervalul 15 septembrie 2006 – 5 februarie 2005, fiind eliberat la două zile du­pă ce a reconfirmat o parte a declaraţiilor minci­noase date la urmărirea penală împotriva mea, Florentin Scaletchi. Mai mult, Justiţia s-a dovedit foarte severă cu SARCA, în sensul că nu i-a permis să iasă din ţară – o abureală pentru proşti, pe care SARCA o putea încălca oricând, dacă nu ar fi fost UN CADRU MILITAR DISCIPLINAT – în timp ce mie, Scaletchi, mi s-a refuzat până şi o formă minimală de libertate în Bucureşti, cu garanţia unei cauţiuni monstruos de mari – asta da severitate!
 • În timp ce la Cluj era judecat în stare de libertate, pentru fals şi evaziune fiscală, Sarea punea bazele unei reţele naţionale de contrafăcut motorina cu plecare din Moldova, ulterior fiind arestat preventiv într-un dosar complex de infracţiuni economice la Iaşi, în care sunt implicate nume grele ale lumii interlope moldovene, protejate chiar şi de un membru al Corpului de Control al Ministerului Integrării Europene.
 • De asemenea, Sarea avea legături de afaceri cu cetăţeni arabi, printre care un soldat al lui omar hayssam, şi cu alţi traficanţi de combustibili din judeţul
 • După ce a fost trimis în judecată, în iulie 2005, de către Parchetul Curţii de Apel Cluj, Sarea şi-a îndreptat atenţia că­tre zona Moldovei. Acolo, el şi-a reluat combinaţiile cu produse petroliere contrafăcute, pornind un parteneriat neoficial cu Emanuela Tascu, care a înfiinţat, în noiembrie 2005, societatea Tascochim Grup SRL, cu sediul la Vaslui. Conform informaţiilor publicate de cotidianul ZIUA de Iaşi, dosarul Tascochim, deschis de procurorii DNA Iaşi, reprezintă cel mai mare dosar de evaziune fiscală din zonă, în el fiind anchetaţi şi interlopii TIBERIU CRISTODORESCU şi LUCIAN CARDAS, alături de persoane din conducerea Direcţiei Finanţelor Publice În cadrul aceleiaşi anchete judiciare, procurorii ieşeni au propus arestarea lui SARCA, acesta fiind dat în urmărire generală pentru că s-a sustras cercetărilor. În cele din urmă, acesta a fost arestat la Bucureşti şi dus la Iaşi, unde procurorii i-au imputat opt capete de acuzare: refuzul de a prezenta documentele fiscale la control, evaziune fiscală, iniţierea unui grup infracţional, spălare de bani, fals intelectual, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnâlură privată şi uz de fals.
 • Mecanismul reţelei traficanţilor de produse petroliere s-a bazat pe achiziţionarea directă de la rafinării a unor combustibili de categorie inferioară, după care aceştia erau trecuţi prin mai multe societăţi (unele reale, altele fictive), iar la final produsele erau vândute ca motorină, fără a se achita taxele la bugetul de stat. Ulterior, societăţile implicate au fost vândute sau trecute pe numele altor persoane, aşa cum s-a întâmplat şi cu Tascochim SRL.
 • Procurorii DNA Iaşi l-au acuzat pe clujean de un prejudiciu de aproximativ 10 milioane lei. Conform acestora, OVIDIU SARCA, împreună cu Emanuela Tascu, a cunoscut importanţi capi ai lumii interlope din zona Moldovei, printre cămătarul TIBERIU CRISTODORESCU şi LUCIAN CARDAS, cu ajutorul cărora au întreprins artificii financiare de milioane de lei. Prejudiciul a fost creat în numai câteva luni, în care Sarea şi Tascu au plimbat documentele unor combustibili inferiori neaccizabili prin mai multe firme din judeţele Cluj, Olt, Vâlcea şi Tulcea, până când au ajuns să vândă motorină. În patru luni, clujeanul Ioan Ovidiu Sarca a manipulat scriptic peste 4.500 tone de produse petroliere. De asemenea, Tascu a achiziţionat, cu ajutorul unor autorizaţii emise de Direcţia Finanţelor Publice Vaslui, 2.260 tone de uleiuri minerale neaccizabile, care au fost tratate cu aditivi, iar apoi au fost vândute la negru mai multor staţii PECO din ţară, pe post de motorină. Tascu a fost arestată preventiv la un moment dat, dar a fost eliberată, pentru că magistraţii au considerat că nu ea este pionul principal al reţelei.
 • După arestarea lui SARCA, în plasa anchetatorilor au mai picat şi alţi magnaţi petrolieri: Constantin CIORGAN, din Vâlcea, administrator al firmei Robalim SRL, şi Florin Daniel GURAN, din Hunedoara, adminis­trator la societatea Independence Tour Braşov. Aceştia, cu sprijinul a doi inspectori fiscali  din judeţul Olt, 1-ar fi ajutat pe SARCA în comiterea escrocheriilor.
 • Revenind la ajutorul lui SARCA din Iaşi, TIBERIU CRISTODORESCU, acesta a fost spri­jinit în cadrul unei şedinţe de judecată de SORIN CRIVĂŢ, membru al Corpului de Control al Ministerului Integrării Europene.Crivăţ s-a le­gitimat în faţa judecătorului, care a vrut să-1 evacueze din sală, cu legitimaţia de serviciu.
 • În perioada cât a stat la Cluj, Sarca s-a amestecat şi în reţeaua unor afacerişti arabi, care cumpărau precursori şi îi vindeau drept motorină şi benzină. Printre firmele ce apar în dosarul de evaziune al arabilor, instrumentat de procurorii clujeni, se regăseşte şi Activ Oil SRL, la care sunt asociaţi fiul lui Sarca, născut în 1983, şi fosta lui soţie, de care a divorţat, cel mai probabil din motive strategice. Afacerile cu combustibili ale unor cetăţeni arabi au fost derulate prin două societăţi fantomă: Rodeo Prod din Bucureşti şi Yulisa Line din Cluj. Administratorul societăţii Rodeo Prod era sirianul BASAM ALIAHMAD MEZHER. Şeful reţelei era sirianul Omar Chama (fugit/scăpat din ţară în primăvara lui 2005), locotenent al celebrului Omar Hayssam. Se bănuieşte că Hayssam ar fi dirijat din umbră afacerea, banii fiind destinaţi terorismului islamic.
 • ELIBERARE CONTROVERSATĂ: – Magistraţii Tribunalului Iaşi au ad­mis cererea formulată de Ovidiu Sarca, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu eliberarea sub control judiciar. Procurorul DNA a atacat decizia cu recurs, dar judecătorii Curţii de Apel Iaşi au respins re­cursul, eliberându-1 pur şi simplu pe omul considerat de anchetatori creierul reţelei de contrabandă cu motorină contrafăcută. Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au dat o sentinţă cel puţin ciudată într-un dosar controversat de evaziune fiscală cu pro­duse petroliere.

Ramificaţiile din acest dosar sunt extrem de complexe, fiind pus sub acuzaţie, printre alţii, şi SORIN CRIVĂŢ, fostul consilier de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene.

Va urma

                                                                               Prof.univ.dr. Florentin SCALEŢCHI

P.S.

Tot ce apare în acest articol a fost semnalat şi publicat de nenumărate ori de

 presa liberă din România şi comentate în studiourile de televiziune imediat

după arestarea mea abuzivă şi după moartea prematură a lui Sorin Crivăţ.

Nu sunt noutăţi!!!

Comments

comments

Short URL: http://ultima-ora.ro/?p=21592

Posted by on Feb 21 2017. Filed under Florentin Scaletchi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-01-2018 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Constanța: Constanța, Eforie, Mangalia, Năvodari, Techirghiol, 23 August, Agigea, Corbu, Costinești, Limanu, Tuzla;Județul Tulcea: Sulina, Beștepe, C.A. Rosetti, Ceamurlia de Jos, Chilia Veche, Crișan, Jurilovca, Mahmudia, Maliuc, Murighiol, Nufăru, Sfântu Gheorghe, Valea […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-01-2018 Ora : 21 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 21:30 si 02:00 In zona : Județul Olt: Cungrea, Curtișoara, Dobroteasa, Grădinari, Leleasca, Pleșoiu, Sâmburești, Strejești, Teslui, Verguleasa, Vitomirești, Vulturești;Județul Vâlcea: Râmnicu Vâlcea, Băbeni, Drăgășani, Ocnele Mari, Budești, Dănicei, Drăgoești, Frâncești, Galicea, Golești, Ionești, Lungești, Mihăești, Milcoiu, Mitrofani, Nicolae […]

23 ianuarie 2018, 6:14
 

ENE
Ceaţă
-1°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 0°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:43
Apus: 17:12
Prognoza 24 ianuarie 2018
Zi
 

SSV
Predominant însorit
-2°C
Vânt: 0 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-9°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Horoscop

Statistica
Designed by Gabfire themes