Ultima ora
Publicat: joi, 09 martie 2017

Ce spune ANAF despre colectarea volumului programat al veniturilor bugetare

Potrivit prevederilor  legilor bugetare anuale pentru anul 2017, respectiv, Legea bugetului de stat  nr. 6 /2017 și Legea bugetului asigurarilor sociale  nr. 7/2017, Agentia Nationala de Administrare Fiscală are atribuții de administrare și colectare pentru venituri bugetare în sumă totală de 208,5 mld.lei la care se adaugă încasările din taxa clawback și operațiunile de tip swap prevăzute în legile bugetare anuale în sumă totală de 4 mld. lei, se arată într-un comunicat remis presei.

Nivelul total al încasărilor bugetare comunicat de către Ministerul Finanțelor Publice pentru acest an ( 212,5 mld.lei) este superior cu 6,5% realizărilor din anul 2016 (199,5 mld.lei), creșterea nivelului veniturilor bugetare bazându-se atât pe estimările de creștere economică (cu 5,2% față de anul precedent) cât și pe prognozele de creștere a Produsului Intern Brut – cu 7,5% fată de anul precedent, comunicate de către Comisia Națională de Prognoză.

Colectarea volumului programat al veniturilor bugetare trebuie să se realizeze în condițiile aplicării legislației fiscale în vigoare pentru anul curent (care prevede reduceri ale unor cote de impunere, creșteri sau diminuări ale bazelor de impozitare, eliminări de taxe) și în concordanță cu  măsurile adoptate prin  Programul de Guvernare pentru anul 2017 și transpuse în reglementări legale valabile pentru acest an.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>