Ceea ce mâncăm înainte de o operaţie chirurgicală ne-ar putea afecta şansele de vindecare

Ultimele câteva mese luate înainte de o intervenţie chirugicală ar putea influenţa viteza cu care pacienţii se recuperează după operaţie, sugerează un studiu recent. Ceea ce contează în primul rând este conţinutul de grăsimi al meselor.

Ţesutul adipos (gras) este unul dintre componentele majore care intră în alcătuirea corpului, iar acest ţesut este întotdeauna traumatizat în cursul unor intervenţii chirurgicale majore.

Cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital (BWH) au constatat că aceste traume operatorii afectează echilibrul chimic al ţesutului gras, având efecte asupra substanţelor prin care acesta comunică cu diferite organe ale corpului.

Studiul a fost realizat pe şoareci, constatându-se că aceia care fuseseră hrăniţi cu o dietă ce corespunde dietei occidentale tipice, cu conţinut mare de grăsimi, prezentau, la nivelul ţesuturilor, un răspuns chimic dezechilibrat.

Hrănirea cu o dietă săracă în grăsimi cu câteva săptămâni înainte de operaţie reducea însă acest dezechilibru, răspunsul chimic al organismului devenind mai apropiat de normal.

Detalii pe descopera.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.