Ultima ora
Publicat: sâmbătă, 07 octombrie 2017

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile: Raport semestrial privind siguranța aviației civile (semestrul 1/2017)

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a emis Raportul semestrial privind siguranța aviației civile (semestrul 1/2017).

Acest raport are ca scop informarea publicului cu privire la nivelul general de siguranță al aviației civile din România și cuprinde toate evenimentele de aviație civilă produse în perioada 1 ianuarie 2017 – 30 iunie 2017 pe teritoriul țării noastre (sau în străinătate, dar care au implicat aeronave înregistrate în România și, respectiv, au avut la bord pasageri de naționalitate română) și care au fost raportate și înregistrate în baza de date unică la nivel național (ECCAIRS), care în România este administrată de Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS).

În primul semestru al anului 2017, au fost raportate către CIAS 933 de evenimente de aviație civilă, din care 800 de evenimente operaționale și 133 de evenimente ATM specifice.
Din cele 800 de evenimente operaționale raportate, 615 s-au produs pe teritoriul României. Celelalte 185 de evenimente s-au produs în afara țării și au fost raportate de operatori înregistrați în România, au implicat aeronave fabricate în România sau au avut la bord pasageri români.

În prima jumătate a anului 2017 s-au înregistrat în baza de date unică la nivel național (ECCAIRS), care în România este administrată de CIAS, patru accidente de aviație civilă, toate produse în timpul unor operațiuni de aviație generală. Dintre acestea, trei s-au produs pe teritoriul României, fiind în curs de investigare.

De asemenea, s-au înregistrat în baza de date și patru incidente grave, din care trei produse în timpul unor operațiuni de transport aerian comercial și un incident grav produs în timpul unor operațiuni de aviație generală. Dintre acestea, trei s-au produs pe teritoriul României și unul pe teritoriul Republicii Moldova, toate fiind investigate de CIAS.

Raportul INTEGRAL poate fi analizat AICI

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>