Ultima ora
Publicat: marți, 11 februarie 2014

Centrul european de luptă împotriva criminalității informatice – un an de la lansare

La un an de la inaugurarea Centrului european de luptă împotriva criminalității informatice, comisarul european pentru afaceri interne Cecilia Malmstrom și directorul centrului Troels Oerting vor prezenta primul raport de activitate al acestuia. Raportul va evalua contribuția centrului la protecția cetățenilor și mediului de afaceri și va trece în revistă principalele amenințări din mediul on-line care vor fi abordate în viitor.

Principala sarcina a Centrului european de luptă împotriva criminalității informatice este destructurarea operațiunilor rețelelor de criminalitate informatică care sunt responsabile de un număr mare de infracțiuni grave în mediul electronic. Concret, centrul sprijină operațiunile și investigațiile desfășurate de către statele membre în mai multe domenii.
Câteva exemple recente:
– destructurarea rețelelor de criminalitate în domeniul high-tech (atacuri informatice, malware);
– destructurarea unei rețele de pedofili implicate în exploatarea sexuală a copiilor;
– destructurarea unei rețele internationale de crimă organizată în domeniul plăților frauduloase.
Eveniment:
Comisarul european pentru afaceri interne Cecilia Malmstrom și directorul centrului Troels Oerting vor prezenta raportul EC3 în cadrul unei conferințe de presă la Comisia Europeană.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>