Ultima ora
Publicat: duminică, 08 decembrie 2013

Chevron a decis să-şi reia duminică activitatea la Pungeşti

Explorarea zonei a fost suspendată după ce sâmbătă mai mulţi localnici s-au îmbrâncit cu jandarmii. În urma scandalului, au fost date 7 amenzi şi întocmite 15 dosare pentru ultraj de jandarmerie. Mai mulţi oameni au fost ridicaţi de jandarmi după ce au rupt gardurile împrejmuitoare de pe terenul de 20.000 de metri pătraţi, deţinut de Chevron. Compania americană a făcut plângere la Poliţia Vaslui pentru distrugerea gardurilor dar şi a unora din utilajele companiei.

„Chevron poate confirma ca si-a reluat operatiunile in perimetrul Silistea din comuna Pungesti, judetul Vaslui. Chevron intentioneaza sa realizeze exclusiv activitati de explorare, folosind tehnologii conventionale, in perimetrul EV-2, conform permiselor pe care le-am obtinut la inceputul lunii octombrie 2013. Prioritatea noastră este sa desfasuram aceste activitati într-un mod sigur si responsabil fata de mediul inconjurator, in conformitate cu acordurile de mediu pe baza carora operam”, a transmis Chevron într-un comunicat de presă.

22 de protestatari au fost duşi la poliţie. 14 au fost acuzaţi de ultraj şi unul de port ilegal de armă albă, iar alţi şapte au primit amenzi cuprinse între 500 şi 5.000 de lei pentru participare la o adunare publică nedeclarată. Un protestatar a spart geamul maşinii jandarmeriei cu o piatră.

La Bucureşti, aproape două sute de oameni au organizat un miting de susţinere pentru localnicii din comuna Pungeşti. Protestele s-au lăsat şi acolo cu îmbrânceli.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>