Ultima ora
Publicat: joi, 06 februarie 2014

Chițoiu și-a dat demisia. Află cine este favorit pentru a prelua funcția de ministru al Finanţelor!

Daniel Chiţoiu a anunțat joi că a demisionat din cele două funcții pe care le deținea în Guvern : funcţia de ministru al Finanţelor și respectiv cea de vicepremier. “Sunt un om vechi de partid, am o colaborare foarte bună cu toate organizaţiile din PNL. Mă retrag din guvern pentru că activitatea guvernamentală nu mi-ar fi permis să mă ocup şi de activitatea de la partid. Nu sunt alte motive pentru care mă retrag din Guvern”, a declarat Daniel Chiţoiu, în cadrul declaraţiei de presă pe care a susţinut-o alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu. Ca să-i asigure lui Chiţoiu o ieşire onorabilă din Guvern, Antonescu a anunţat că demisia lui Chiţoiu este decizia acestuia, venită ca urmare a dorinţei de a se implica mai intens în activitatea de partid. „Nici dl. Chiţoiu, nici dl. Stroe nu au fost mai apropiaţi sau mai îndepărtaţi de Victor Ponta decât suntem noi toţi”, a subliniat Crin Antonescu, explicând că teoria „unor grupuri mai pro-PSD” în Partidul Liberal fiind fantezistă. În urma şedinţei, s-a mai decis ca fostul ministru să preia cu titlu interimar postul de secretar general, urmând ca deţinătorul de drept al funcţiei, Eduard Hellvig, să se ocupe exclusiv de campania pentru alegerile prezidenţiale. Fostul liberal Bogdan Olteanu a confirmat că a fost deja contactat de lideri ai PNL pentru a-l înlocui pe Chiţoiu, însă rămâne la BNR. El a înaintat şi varianta numirii lui Eugen Nicolăescu, în prezent ministru al Sănătăţii, la Finanţe, potrivit rtv.net. În acest caz portofoliul Sănătăţii ar urma să fie preluat de preşedintele CNAS, Cristian Buşoi – această posibilitate fiind deja în discuţia liderilor liberali. Pe de altă parte, remanierea guvernamentală ar viza-o şi pe Mariana Câmpeanu, ministru al Muncii, existând discuţii ca în locul acesteia liberalii să o propună pe Cristina Pocora.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>