Ultima ora
Publicat: marți, 28 martie 2017

„Cinema, Mon Amour”, în premieră londoneză

Mâine, 29 martie, are loc relansarea programului „Cinematecii Românești” a Institutului Cultural Român din Londra, cu o premieră londoneză a unuia dintre cele mai apreciate documentare ale ultimilor ani „Cinema, Mon Amour”, în regia lui Alexandru Belc.

Filmul ne arată povestea lui Victor Purice – fost proiecționist și cinefil împătimi, și a celor două angajate ale sale, Lorena și Cornelia. Aceștia se luptă zi de zi pentru a păstra în funcțiune cinematograful ”Dacia Panoramic” din Piatra Neamț – unul dintre ultimele cinematografe rămase, în prezent, în România.

”Cinema, Mon Amour” a câștigat premiul ”Cel mai bun film documentar” în anul 2016, la Premiile Gopo. De asemenea, în același an, filmul a fost inclus în competiția de documentare a Festivalului de la Sarajevo și mai apoi câștigă „Premiul pentru cel mai bun montaj” la Docuart. În Londra, pelicula a putut fi vizionată, cu sprijinul ICR, în programul Festivalului Internațional de Film de la Edimburgh din 2016.

”Cinemateca Românească” este un program permanent al ICR Londra, cu scopul de a pune în valoare filmele românești din toate timpurile, multe dintre ele fiind prezente pentru prima dată în Mare Britanie. Proiecțiile sunt realizate în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei din București.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>