Ultima ora
Publicat: luni, 20 ianuarie 2014

Ciocniri violente între protestatari și poliție în Ucraina VIDEO LIVE

Mii de susținători ai opoziției s-au confruntat mai multe ore cu trupele speciale ale poliției la Kiev, atacând ofițerii cu bastoane și pietre, pe fondul adoptării unor noi legi privind limitarea protestelor.

Revoltele, printre cele mai violente din ultimii ani din Kiev, continuau și în cursul dimineții de luni.

Conform unor oficiali din domeniul sănătății, 24 de persoane au fost rănite, trei dintre acestea fiind spitalizate, în vreme ce poliția a anunțat că peste 70 de polițiști ar fi fost răniți.

Protestatarii, dintre care mulți căști și măști de gaze, sfidând noile legi care le interzic acestora să își acopere chipul, au mai folosit grenade și extinctoare împotriva forțelor de ordine, duminică, la Kiev. Mai multe autobuze de poliție și mașini au fost incendiate.

Poliția a răspuns cu gaze lacrimogene și grenade. S-au folosit și tunuri cu apă împotriva demonstranților, pe fondul temperaturii de -8 grade, dar confruntările au continuat.

Vezi AICI desfăşurarea evenimentelor.

În ciuda apelurilor liderilor opoziției privind nerecurgerea la violență și a intervenției cunoscutului boxeur Vitali Klitschko, intrat în politică, protestatarii au continuat să lanseze bombe fumigene, petarde și alte obiecte înspre polițiști.

Președintele Yanukovych s-a întâlnit cu Klitschko la reședința sportivului, cei doi angajându-se să formeze o comisie însărcinată cu rezolvarea actualei crize.

„Președintele a promis că va forma o comisie, compusă din reprezentanți ai administrației prezidențiale, guvernului și opoziției, însărcinată cu găsirea unei soluții pentru actuala situație de criză”, a anunțat un oficial din cadrul partidului lui Klitschko.

Protestele, declanșate în urma deciziei lui Yanukovych de a respinge un acord comercial cu Uniunea Europeană și de a alege, în schimb, apropierea de Rusia, acestea intensificându-se în urma intervenției violente a poliției.

Live streaming video by Ustream

Sursa foto: kyivpost.com

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>