Ultima ora
Publicat: luni, 10 aprilie 2017

Columbia: Conflictul armat a afectat în mod direct peste opt milioane de oameni

Conflictul armat din Columbia a afectat în mod direct 8.376.463 de oameni, a precizat duminică președintele acestei țări, Juan Manuel Santos, în cadrul comemorării „Zilei victimelor, memoriei și iertării”, transmite EFE.

„În Columbia, există 8.376.463 victime ale conflictului armat, motive suficiente de a munci pentru o țară în pace”, a arătat liderul columbian, pe Twitter.

Pentru Santos, „cel mai bun omagiu ce poate fi adus victimelor este a le garanta adevărul și nerepetarea, baze ale implementării păcii”.

Tot duminică, în cadrul comemorării, Congresul columbian a ținut o sesiune în care au fost ascultați 35 de reprezentanți ai victimelor.

Conform Registrului Unic al Victimelor, din cele 8.376.463 persoane afectate de conflictul armat, un număr de 7.134.646 sunt cazuri de strămutare, 983.033 omucideri, 165.927 dispariții forțate, 10.237 cazuri de tortură și 34.814 răpiri, între alte fapte.

Guvernul președintelui Juan Manuel Santos a semnat, la finalul lui noiembrie, un acord de pace cu gherila marxistă a Forțelor Armate Revoluționare din Columbia (FARC), cea mai veche gherilă din țară, care număra circa 7.000 de luptători, pentru a pune astfel capăt unui conflict vechi de 52 de ani.

Sursa: AGERPRES

FOTO: Encyclopedia Britannica

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>