Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Comisia de revizuire a Constituţiei: Interceptările se fac numai în procesul penal

Publicat: marți, 04 februarie 2014

Interceptările se pot face numai în cursul procesului penal, potrivit unor serii de amendamente adoptate, marţi, de comisia de revizuire a Constituţiei.

„Interceptarea şi înregistrarea convorbirilor sau comunicărilor efectuate prin telefon ori prin alt mijloc electronic de comunicare, înregistrarea în mediul ambiental, localizarea sau urmărirea prin GPS, ori prin alte mijloace electronice de supraveghere, înregistrarea de imagini, obţinerea listei convorbirilor telefonice ori alte asemenea tehnici prevăzute de lege se dispun de judecătorul instanţei competente să judece fondul cauzei şi numai în cursul procesului penal”, se arată în amendamentul adoptat în Comisia de revizuire la propunerea Asociaţiei Magistraţilor din România.

Textul care stabilea posibilitatea procurorului de a dispune pentru 48 de ore, în cazuri de urgenţă deosebită, interceptarea comunicaţiilor a fost eliminat de membrii comisiei.

De asemenea, membrii Comisiei juridice au mai adoptat un amendament prin care principiul egalităţii de arme între acuzare şi apărare este extins de la faza de judecată la întregul curs al procesului penal.

 

Pe de altă parte, declarația liderului PNL, președintele Comisiei de revizuire a Constituției, că va finaliza noul proiect de Constituție în trei zile, timp în care ar analiza toate observațiile și amendamentele, este o nouă bătaie de joc, consideră Monica Macovei.

“Miile de amendamente depuse abia dacă pot fi citite cu atenție în 3 zile, în niciun caz nu pot fi analizate, susținute și, eventual, aprobate. De fapt, Antonescu nu vrea o dezbatere reală pe marginea Constituției, pentru că atât el, cât și USL nu urmăresc decât să facă o lege fundamentală care să le garanteze puteri sporite și fuga de răspundere. Adică, o Constituție antidemocratică. Graba USL de a revizui Constituția în trei zile nu poate aduce nimic bun și arată rea-credință”, a spus Macovei.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=23237

Publicat de la data feb. 4 2014. Categorii ACTUALITATE, Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 octombrie 2018, 22:55
 

N
Senin
13°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 13°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 58%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:31
Apus: 18:30
Prognoza 17 octombrie 2018
Zi
 

ENE
Parţial însorit
23°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Senin
10°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 139.058 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team