Ultima ora
Publicat: marți, 03 decembrie 2013

Comisia Europenă: Este esențial ca România să ia măsurile fiscale pentru obiectivele bugetare

Purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru politici economice și monetare Olli Rehn, Simon O’Connor, a declarat, marţi, că indiferent dacă va decide să continue sau nu programul de precauție cu Comisia Europeană și FMI este esențial ca România să realizeze amplele reforme structurale convenite cu finanțatorii externi.

Declaraţia oficialului european vine după ce președintele Traian Băsescu a anunțat luni seară că nu va semna memorandumul cu FMI, nefiind de acord cu acciza la carburanți.

„România a fost cea care a solicitat un program de precauție și România este cea care trebuie să decidă dacă dorește să continue cu programul care a fost convenit. (…) Indiferent ce alegere face România, este esențial ca țara să continue punerea în aplicare a recomandărilor emise de către Consiliul Uniunii Europene în iulie. Acestea includ măsuri fiscale pentru a asigura atingerea obiectivelor bugetare convenite și ample reforme structurale pentru îmbunătățirea capacității administrative a României și pentru a îi ridica potențialul de creștere economică”, a declarat oficialul din Comisia Europeană.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>