Ultima ora
Publicat: marți, 03 decembrie 2013

Compania Amazon revoluţionează serviciile de curierat

În 2015, Amazon va începe să facă livrări de pachete printr-un nou serviciu, Prime Air, cu ajutorul unei flote de drone.

Într-un interviu recent, CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a anunțat planurile de a începe un nou serviciu de livrări rapide la distanțe de până la 16 km de depozitele Amazon, cu ajutorul unor octocoptere (UAV-uri cu opt elice) care vor ajunge la clienți în maximum 30 de minute. Amazon a început deja să își pună la punct sistemul și a făăcut deja câteva teste reușite. De altfel, singurul motiv pentru care serviciul nu debutează mai devreme este FAA (Federația Aeronautică Americană), care nu a stabilit încă normele după care utilizatorii comerciali sau individuali pot folosi UAV-urile în SUA. Bezos se așteaptă ca acestea să fie finalizate în prima parte a lui 2015.

Bineînțeles, octocopterele nu vor putea livra pachete voluminoase sau grele. Serviciul PrimeAir este limitat la produse de dimensiuni mici, cu greutatea de până la 2,3 kg. Modul de funcționare va fi destul de simplu. Un angajat al Amazon va pune pachetul pentru livrare într-un container special din plastic și îi va da drumul pe o bandă tractoare. La capătul acestuia va aștepta octocopterul care fixează containerul automat și pornește la destinație. O altă dronă va veni să ia următorul pachet etc.

Detalii pe Ştiinţă şi Tehnică

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>