Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Conducerea CFR S.A. a fost demisă

Conducerea CFR SA a fost demisă, potrivit deciziei luată vineri de Adunarea generală a acţionarilor. Motivul? Membrii consiliului de administraţie nu şi-au îndeplinit corect sarcinile de serviciu, ceea ce a dus la afectarea situaţiei financiare a companiei. Această demisie vine în contextul în care ministrul Transporturilor a declarat, miercuri, că va cere demiterea conducerii companiei.

Principala ilegalitate descoperită de inspectori se referea la faptul că din patrimoniul companiei CFR SA au dispărut 1.096 de vagoane, potrivit EVZ.

Inspectorii susţin că principala cauză a dispariţiei vagoanelor o reprezintă faptul că acestea au fost introduse în parcul de material rulant al CNCF CFR SA fără procese verbale de predare – primire, care să fie semnate de reprezentanţii părţilor. Această situaţia este valabilă în cazul a 817 vagoane.

Consiliul de Administraţie era format din Florian Raimund Kubinski (preşedinte, CFO Volksbank România), George Micu (membru, director general CFR SA), Enache Jiru (membru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor) şi Sebastian Tcaciuc (membru).

AGA a numit un nou CA, din care fac parte Ovidiu Petrişor Artopolescu, membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, Ovidiu Puţura, secretar de stat în Ministerul Justiției, Victor Cionga, managing partner la AZ Capital Advisors, Florin Luca, consultant financiar, George Ciobănaşu, auditor financiar.

Corpul de Control al Ministerului Tranporturilor a sesizat DNA şi Secţia Regională de Poliţie de Transporturi Bucureşti după un control la CFR SA, în urma căruia au fost constatate deficienţe de natură economică, administrativă sau organizatorică, precum şi indicii privind săvârşirea de infracţiuni.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=75945

Publicat de la data ian. 11 2014. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 iunie 2018, 11:17
 

N
Soare
22°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 28°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 46%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 7
Răsarit: 5:32
Apus: 21:04
Prognoza 26 iunie 2018
Zi
 

NE
Predominant înnourat cu furtună
26°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

NE
Ploaie
16°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 108.749 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team