Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Conferinţa J.O.B.S în Mass-Media şi viaţa politică

Tinerii jurnaliști au asistat, astăzi, la ultima Conferință, din acest an, organizată în cadrul Proiectului J.O.B.S ( Jurnalism Ocupație în Beneficiul Societății)- Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, ce a avut loc la sediul central al Universității Hyperion, București.

Profesorul Universitar, Ștefan Ciochinaru a „moderat” ședința ce a avut ca temă de discuție „Mediul politic și Comunicare politică”, cu subiectele: „Marile Instituții politice care comunică și relaționează cu presa”.

Printre invitații de renume s-au numărat trei mari voci distinct, care practică cea mai privilegiată meserie ce arată pluralitatea muncii în cauză: Mihaela Gorodcov- director general la Internațional Data Group România, Alexandru Mironov- Jurnalist revista „Știință & Tehnică”, politician și scriitor, Cristian Gava- cel mai tânăr membru al Uniunii Scriitorilor din România, jurnalist.

Adunarea a avut ca scop instruirea gazetarilor publicației Hyperflash, dar și a viitorilor jurnaliști, studenți ai facultății de Jurnalism, din cadrul Universității Hyperion.

Conferința a fost deschisă de către secretarul general al proiectului J.O.B.S, Alexandra Enescu, care a pornit discuția despre marile avantaje ce ți le poate oferi munca de jurnalist: „acest tip de meserie este minunat, ne ajută să puteam merge în fiecare zi la muncă, fără a merge la lucru.”

Mihaela Gorodnov a menționat în discursul său că „A scrie este o pasiune, a te pune în slujba legii și onestității este o datorie”, a subliniat şi faptul că 2012 este anul marilor schimbări tehnologice: Presa tipărită va dispărea și vor predomina informațiile oferite prin intermediul internetului. De asemenea, Gorodnov susține că cea mai importantă schimbare stă la baza faptului că nu există știri externe, iar corporațiile ce au fost pe primele cinci locuri în lume sunt detronate de marile instituții: Apple, Google, Amazon, etc.

„Oamenii politici au descoperit it-ul, iar forța online-ului va fi extrem de puternică„-Mihaela Gorodnov.

Alexandru Mironov a susținut că jurnaliștii științifici sunt mult prea puțini și că merită acordată mai multă atenție publicațiilor de acest gen.

„Gazetăria este o meserie fabuloasă, doar dacă îți permiți să o faci”, a adăugat Cristian Gava în prima parte a discursului său.

Gava consideră că jurnalistul român nu se raportează în sinele său ca fiind a patra putere în stat și cade mereu în slujba altuia.

„Majoritatea moderatorilor emisiunilor TV primesc ordine prin sms, din partea mogulilor, iar producătorii „șoptesc” informațiile prin messenger. Nu se încalcă doar Codul Deontologic al Jurnaliștilor, dar în cele mai multe cazuri, politica editorială a postului dictează și dirijează jurnaliștii”- a subliniat Gava.

„Presa mogulizată nu face gazetărie, face circ”- a ținut să adauge Cristian Gava pe finalul discursului.

Conferința a fost încheiată printr-o serie de întrebări adresate invitaților, de către jurnaliști.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=12199

Publicat de la data dec. 9 2011. Categorii STUDENT NEWS.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 iunie 2018, 12:52
 

NNE
Predominant înnourat
25°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 28°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 64%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 5:30
Apus: 21:03
Prognoza 19 iunie 2018
Zi
 

NE
Predominant însorit
32°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NE
Senin
18°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-06-2018 Ora : 9 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 09:00 si 10:00 In zona : Județul Arad: Arad, Vladimirescu, Vinga, Șagu, Fântânele, Livada, Felnac, Zădăreni, Frumușeni;Județul Timiş: Timișoara, Recaș, Buziaș, Deta, Ciacova, Giarmata, Ghiroda, Sânandrei, Orțișoara, Giroc, Moșnița Nouă, Jebel, Liebling, Racovița, Denta, Topolovățu Mare, Sacoșu Turcesc, Pișchia, […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 17 iunie, ora 15 – 18 iunie, ora 21 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor […]

Loto

Horoscop

  • 106.259 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team