Consilierii PDL renunţă la Consiliul General al Municipiului Bucureşti

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii PDL demisionează din Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

„În momentul de faţă, PDL nu mai este dispus sub nicio formă să gireze incompetenţa administrativă a domnului Sorin Oprescu, motiv pentru care, de mâine, PDL părăseşte Consiliul General. Toţi consilierii generali ai PDL îşi vor da demisia din CGMB, astfel încât să nu mai girăm incompetenţa administrativă la nivelul Bucureştiului. (…) E forma noastră de protest la incapacitatea administrativă, este inadmisibil pentru Bucureşti, după 6 ani, să nu vii să propui un proiect Consiliului General. (…) Ne vom da demisia şi vom continua dialogul cu bucureştenii, care au nevoie ca oraşul lor să fie administrat, iar, din această perspectivă, PDL – chiar dacă suntem la numai un an şi un pic după alegeri – va veni cu propriile soluţii, pe care le va supune consultării publice pentru rezolvarea problemelor Bucureştiului”, a declarat preşedintele interimar al PDL Bucureşti.

Videanu a spua ca PDL nu face alte propuneri de completare a locurilor din CGMB.

„Legea spune că, în momentul în care un partid îşi termină lista, sunt celelalte formaţiuni politice care pot face propuneri. Să-şi facă, să aibă majoritatea USL, avem o administraţie Sorin Oprescu – USL la Primăria Capitalei, bucureştenii sunt cei care pot să hotărască ce se va întâmpla în viitor cu această administraţie”, a mai spus Videanu.

Referitor la transmiterea cererii de încuviinţare a urmăririi penale, liderul PDL a spus că are toate dovezile nevinovăţiei sale pe care le va pune la dispoziţia procurorului de caz.

„Domnul preşedinte a făcut un lucru absolut corect (n.r. privind transmiterea cererii de încuviinţare a urmăririi penale). Eu cred că nimeni în această ţară, indiferent că este o persoană sau o instituţie, nu poate să blocheze înfăptuirea actului de justiţie în România. Am în momentul de faţă toate dovezile nevinovăţiei mele pe care le voi pune la dispoziţia procurorului de caz după care voi discuta şi public aceste argumente. (…) Romgaz şi România niciodată nu au fost în pericol. Am avut chiar un plus în capacităţile de înmagazinare după trecerea iernii. Au fost aproape 600 de milioane de metri cubi care au rămas în depozitele de gaze şi vreau să vă spun că niciodată România şi Romgaz nu au fost în situaţie dificilă. Mai mult decât atât, în 2009 profitul net al Romgaz a fost mai mare decât în 2008, în 2010 a fost mai mare decât în 2009 şi întotdeauna Romgaz avea lichidităţi în depozite bancare. Nu cred că a existat în România o companie mai lichidă decât Romgaz”, a declarat Videanu, duminică, într-o conferinţă de presă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.