Ultima ora
Publicat: marți, 09 mai 2017

Consiliul Concurenței: Concurența în domeniul transportului feroviar de călători este încă redusă

Concurența în domeniul transportului feroviar de călători este încă redusă, iar din punct de vedere al gradului de liberalizare a pieței naționale de transport feroviar de călători, România, cu 20% capital privat, se înscrie în trendul european, potrivit unui studiu realizat de Consiliul Concurenței.

„Cu toate acestea, concurența pe piața transportului feroviar de călători se manifestă doar în cadrul anumitor rute, precum București — Constanța, București — Brașov, Brașov — Craiova, pe care sunt prezenți atât operatorul de stat, cât și o parte dintre operatorii privați, rute caracterizate de o cerere importantă, restul traseelor fiind dominate de compania de stat, CFR Călători”, se precizează în comunicatul autorității de concurență.

Potrivit unei analize realizate de Consiliul Național de Supraveghere din Domeniul Feroviar (CNSDF) din cadrul Consiliului Concurenței, starea precară în care se află infrastructura și materialul rulant, care determină restricții de viteză, precum și faptul că doar aproximativ 40% din calea ferată este electrificată, nu permit operarea în condiții de calitate, care să genereze o creștere evidentă a cererii pentru aceste servicii sau, cel puțin, menținerea acestora la un nivel relativ constant.

Raportul realizat în urma studiului este pus în consultare publică pe site-ul CNSDF și al Consiliului Concurenței, urmând ca în perioada următoare să se organizeze seminarii pe problematica cuprinsă în studiu cu reprezentanții autorităților coordonatoare ale domeniului și operatorii de transport feroviar din rețea.

Sursa: AGERPRES

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>