Ultima ora
Publicat: sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Consulul indian în SUA, acuzat de fals în declaraţii şi fraude în procedura de obţinere a vizei

Consulul Devyani Khobragade a primit protecţie diplomatică şi şi-a manifestat dorinţa de a părăsi teritoriul SUA, ceea ce înseamnă că aceasta nu va fi judecată pentru acuyaţiile privind exploatarea menajerei sale.

Diplomatul indian căruia i s-a făcut o percheziţie corporală şi care fusese acuzat de autorităţile americane pentru fals în declaraţii şi fraude privind obţinerea vizei a scăpat de judecată şi a părăsit Statele Unite după ce ţara sa i-a acordat imunitate diplomatică.

Procurorii federali anunţaseră joi punerea sub acuzare a consulului Devyani Khobragade, acuzat de obţinere în mod fraudulos a vizei pentru menjera sa şi pentru că declaraţii în fals privind suma cu care îşi plătea angajata.

Într-o scrisoare trimisă de procurori instanţei se arată că suspectul indian primise imunitate diplomatică totală şi că se renunţă la judecarea cazului.

Khobragade fusese reţinută, la New York, pe data de 12 Decembrie, şi acuzată de fals în declaraţii pe cererea de viză privind leafa Sangeetei Richard, menajera sa indiană.

Diplomatul fusese percheziţionat corporal, procedură ce stârnise mânia presei indiene şi îl determinase pe Secretarul de Stat John Kerry să îşi exprime regretele sale în faţa oficialilor indieni.

După arestarea sa, guvernul indian o transferase pe Khobragade, din funcţia ei de la Consulatul Indiei, la misiunea ONU la New York, transfer ce i-a oferit acesteia imunitate diplomatică.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>