Ultima ora
Publicat: duminică, 15 decembrie 2013

Corlățean: Toți pierdem din amânarea aderării la Schengen

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat într-un interviu la postul de radio France Inter că amânarea aderării la spațiul Schengen provoacă pierderi nu doar pentru România, dar și pentru francezi, nemți, olandezi și care desfășoară o activitate economică în țara noastră.

„Libertatea de circulație, care este o valoare fundamentală a UE, există. A început să existe pentru noi după 1 ianuarie 2007. Amestecăm destul de frecvent două lucruri total diferite. Imigrația ilegală provenind din exteriorul UE este complet diferită de libertatea de circulație în interiorul UE. Ne-am făcut toată treaba. Am alocat peste un miliard de euro pentru securizarea frontierei, care funcționează. Vă propun să luați toate rapoartele agenției europene Frontex pentru a vedea că 95% din imigrația ilegală provine de la frontiera de sud, nu de la cea de est. Noi toți, noi, românii, voi, francezii, nemții, olandezii, care au o activitate economică importantă în această țară, noi pierdem din punct de vedere economic din cauza acestei decizii privind aderarea la Schengen. (…) Nu suntem perfecți, dar România de astăzi este cu totul diferită de România de acum 20 de ani, 15 ani. (…) Vrem ca lucrurile să se amelioreze mai repede, dar efectiv am făcut progrese. Mai sunt multe de făcut, dar apartenența la familia europeană e o chestiune specială: am reparat o pagină a istoriei care a fost foarte dureroasă pentru noi, pentru români, ca și pentru bulgari, pentru unguri, pentru cehi, slovaci și pentru polonezi. A fost o chestiune legitimă”, a declarat Corlățean.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>