Ultima ora
Publicat: duminică, 19 noiembrie 2017

Creștere a TVA colectată în trimestrul III, rezultat al acțiunilor de control desfașurate de ANAF 

        În vederea asigurării creșterii conformării fiscale la declarare și plată a obligațiilor fiscale, precum și pentru asigurarea unui climat concurențial onest, Agenția Națională de Administrare Fiscală continuă lupta împotriva evaziunii fiscale.

Din analiza riscului de nedeclarare/neplată a obligatiilor fiscale pe domenii de activitate a rezultat ca domeniu prioritar de risc fiscal, activitatea de comercializare desfășurată în marile centre comerciale en gros.

În acest sens, în perioada 15 septembrie – 12 noiembrie 2017, au fost planificate și realizate acțiuni de monitorizare a 4523 contribuabili care au sediul social/ domiciliul fiscal/ sediul secundar declarat în zona depozitelor en gros și a 4 mari centre de comercializare a bunurilor de larg consum, din București și Ilfov, care prezintă risc fiscal ridicat.

În urma monitorizării rezultatelor acestor acțiuni de control s-a constatat o creștere cu 7,23 % a TVA colectată în trimestrul III, față de trimestrul precedent din anul 2017, aferentă contribuabililor monitorizați, precum și o creștere de 22,32% a TVA colectată declarată de contribuabilii verificați.

Până în prezent, din totalul contribuabililor monitorizați, au fost verificați un număr de 549, selectați în baza analizelor de risc specifice.

Mai mult, ca urmare a controalelor efectuate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.702.531 lei (amenzi şi confiscări), respectiv:

        s-au aplicat 852 sancţiuni contravenţionale principale (846  amenzi şi 6 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 8.808.847 lei;
        s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 2.893.684 lei respectiv:
– sume (numerar) în valoare de 608.734 lei;
– venituri ilicite în în valoare totală de 138.669 lei;
– bunuri în valoare de 2.146.281 lei(reprezentând articole de încălţăminte,  îmbrăcăminte şi alte bunuri casnice);
        a fost interzisă desfăşurarea uneia dintre activităţile de comerț en gros sau cu amănuntul în cazul a 17 contribuabili care desfășurau simultan, în mod nelegal, aceste activități în aceeași suprafață de vânzare.

Precizăm că Agenția Națională de Administrare Fiscală va continua acțiunile de control/monitorizare a tuturor agenților economici care prezintă risc fiscal ridicat, având ca scop continuarea combaterii evaziunii fiscale în toate domeniile economice.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>