Ultima ora
Publicat: joi, 13 februarie 2014

Crin Antonescu: Guvernul nu este moșia lui Ponta

Premierul Victor Ponta nu poate conduce Guvernul ca pe o ”moșie proprie”, spune preşedintele liberal, Crin Antonescu, care i-a cerut acestuia să aleagă dacă va continua cu Klaus Iohannis sau va merge pe mâna lui Dan Voiculescu.

”USD și USL pot funcționa cu condiția de a nu se confunda. Dacă Victor Ponta crede că poate face din USL un USD la care participă și PNL, nu se poate. Se poate să ținem spiritul și înțelegerile inițiale și să ne îndeplinim în continuare angajamentul față de alegători. El trebuie să aleagă între Voiculescu și Iohannis. Guvernul nu este moșia sa”, a declarat Antonescu, joi, la B1 TV.

Vorbind despre comentariul președintelui PC din cadrul ședinței USL, cum că a primit funcția de președinte al Senatului de la Dan Voiculescu, Antonescu a replicat: ”Pentru mine, postul este o onoare, nu îl am nici de la Sârbu sau nici de la Voiculescu. E în urma unui vot în Senat. Dacă cineva consideră că are majoritatea și poate să procedeze la schimbarea președintelui Senatului, o poate face oricând. Vă dați seama că așa ceva nici măcar în propaganda cea mai hotărâta a domnului Băsescu nu merge. Cine era domnul Voiculescu să mă pună pe mine președinte al Senatului, asta dacă cineva își poate imagina că eu am fost pus de cineva”.

Atac la PC: Nu inventăm funcții de vicepremieri pentru partide de 1%

USL nu poate inventa vicepremieri pentru partide de 1%, a declarat răspicat  Antonescu.

”Acum suntem într-o situație clară, PNL nu a cerut nicio rediscutare, nu a cerut nimic în plus. Am făcut niște propuneri, cea a lui Klaus Iohannis, făcută pentru a întări Guvernul, care nu a convenit unora. Ei au de ales între continuarea USL sau încetarea activității acesteia și constituirea unei alianțe Ponta – Voiculescu – Dragnea și oricine. Dacă le convine, cum este și normal, atunci nu avem decât să mergem frumos să punem oamenii la locul lor și să ne vedem de treabă. Nu să inventăm vicepremieri pentru partide de 1%”, a spus Antonescu, joi, la B1 TV.

”Cei care în loc să procedeze foarte simplu inventează această poziție de vicepremier pentru un partid care nu justifică în niciun fel o asemenea pondere în alcătuirea Guvernului”, a adăugat acesta.

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, la finalul ședinței USL, că s-a propus ca fiecare partid din cadrul Uniunii să primească câte o funcție de vicepremier – PSD, PNL, UNPR și PC.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>