Ultima ora
Publicat: duminică, 23 februarie 2014

Crin Antonescu: Opțiunea de a pune capăt USL e a lui Victor Ponta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică seară că opţiunea premierului Victor Ponta este clară în privinţa acceptării propunerilor liberalilor. El a precizat că o reuniune a Delegaţiei Permanente va fi convocată marţi seară pentru a stabili retragerea tuturor miniştrilor din Guvern, informeaantena3.ro.

Întrebat dacă le va cere miniştrilor liberali să demisioneze, în cazul în care nu va primi un răspuns din partea premierului Victor Ponta privind acceptarea nominalizărilor PNL, Crin Antonescu a răspuns:

“Da. Adică va avea loc o Delegaţie Permanentă, pentru că intrarea sau ieşirea dintr-un Guvern nu sunt un lucru pe care îl decide un om, nici măcar preşedintele partidului. Dar eu, ca preşedinte, eu cred că asta trebuie făcut, pentru că lipsa unui răspuns nu-i, de fapt, o lipsă de răspuns, ci un răspuns. Avem luni şi marţi Parlamentul şi luni şi marţi se poate reface Guvernul, aşa cum este normal să fie făcut. Dacă în acest sens, şi nu am nicio îndoială că nu se va întâmpla asta, pentru că altfel aş fi fost eu sau alţii dintre colegii mei contactaţi pentru a angaja o discuţie măcar mâine (luni – n.r.), pentru că totuşi camerele Parlamentului nu se pot convocat de la un minut la altul”.

Crin Antonescu a mai spus că Delegaţia Permanentă a PNL va fi convocată marţi seară.

„E foarte clar că nu există intenţia unei noi discuţii şi, mai cu seamă, că nu asta e esenţial, nu există intenţia convocării camerelor, pentru mâine cel puţin. Poate că mâine va fi această discuţie, dar din punctul meu de vedere semnele sunt foarte clare. Şi nu e vorba aici de liniile telefonice sau de când sunt ocupate telefoanele sau nu, ci este vorba de un răspuns clar, de o opţiune clară pe care primul ministru o face”, a mai afirmat Antonescu.

Anterior, președintele PNL  a declarat, în emisiunea „După 20 de ani” de la ProTV, că opțiunea de a rupe USL e o decizie a lui Victor Ponta. De asemenea, liderul liberalilor susține că PSD nu și-a respectat angajamentele asumate față de PNL în privința susținerii sale la prezidențiale, și nici în ceea ce privește programele economice.

”Am avut o înțelegere pentru susținerea unui candidat comun la Președinție, în persoana mea. PSD a ajuns în situația în care nu mai are timp să se prefacă, și ca atare trebuie să acționeze, nu dorește, nu își permite, nu vrea să țină acest angajament politic. PSD, domnul Ponta, grupurile din jurul său, de un an de zile cel puțin, dau semne și acționează cu hotărâre, concret, împotriva angajamentului de a susține un candidat comun în persoana mea (…) Am avut câteva puncte clare de program economic, în legătură cu care noi am considerat și considerăm că trebuie să ne grăbim, domnul Ponta, cei din PSD, fără a le respinge, consideră că trebuie să le mai amâne sau să nu le abordeze cu prioritatea cu care credem noi că trebuie să le abordeze” a spus președintele Senatului.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>