CRONICA TIMPULUI NR. 33 – octombrie 2017

În culori de toamnă, a apărut nr. 33 al revistei Cronica Timpului, publicaţie de cultură, atitudine şi performanţă, editată de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR). Ca de fiecare dată, sumarul revistei este bogat, conţine rubrici de atitudine, ştiinţă, literatură, istorie, spiritualitate, evenimente, cultural-sociale și interviuri.

Conf.univ.dr.Corneliu Zeana prin articolul Revelația chineză de la pagina 3 a revistei ne face o prezentare a nivelului de trai al oamenilor din Beijing, punând accent pe dezvoltarea spectaculară a acestora și pe faptul că o trăsătură psihologică fundamentală a poporului chinez este modestia și cumpătarea, dar și patriotismul, dragostea lor de țară care merge până la acceptatea unor sacrificii.

La pag.4, Corina Vlad Diaconescu prin articolul Istorie, tradiție, cultură și spiritualitate la Ribița și la Sfânta Mânăstire Crișan  ne introduce cu bucurie la întâlnirea la care a participat cu ocazia a 600 de ani de la prima atestare documentară a bisericii Sf.Nicolae de la Ribița și 25 de ani de la reactivarea vieții monahale de la Sfânta Mânăstire Crișan-Vacă.

În continuare, dipl. ec. Petre Răcănel propune la pagina 5 articolul Tudor Vladimirescu – lider, stâlp și model al dreptății sociale, aducând un omagiu Domnului Tudor, cum a fost numit de popor, și care rămâne în istoria și în conștiința națională a poporului roman ca liderul pandurilor și al Revoluției de la 1821.

Rubrica Reportaj de la pagina 7, ne propune articolul România la Invictus Games 2017 – o echipă a bravurii sportive și a tăriei de caracter, eveniment sportiv internațional dedicat în exclusivitate militarilor invalizi sau răniți în misiuni în teatrele de operațiuni sau la acțiuni militare interne. La concurs au participat 550 de competitori din 17 țări, România participând în premieră la ediția din acest an, desfășurată la Toronto, unde a câștigat finala la tir cu arcul împotriva echipei din SUA.

La pagina 12, cititorii sunt invitați să parcurgă articolul În lupta cu destinul pentru imaginea României, semnat Ioana Ungureanu și dedicat  celui care a fost Augustin Buzura, un reprezentant de seamă și mare patriot, cu dragoste de cultură, de muzică și tradiții.

Claudia Voiculescu ne propune la pagina 13 să aflăm De unde vine Constantin Noica, un articol interesant, pe care vi-l recomandăm cu drag.

Pagina 18 ne prezintă evenimentul multicultural artistic, de excepție, de la Centrul Cultural Calderon din București, ce a avut în componență, spectacolul Pușlamaua de la etajul 13 de Mircea M. Ionescu și lansarea romanului Zâna și Viața, autor Nicolae Vasile. Actrița Claudia Motea a interpretat cu mare succes, sub bagheta regizorală a lui Vlad Stănescu, rolul compozitional al unei puștoaice de 15 ani, percepută ca și bună, și rea, și nebună, de societatea în care trăim. Nu în ultimul rând, vă facem și o invitație la Teatrul Arte dell’Anima – Din suflet pentru Artă!

Lectură plăcută!

Teodora MARIN

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.