Ultima ora
Publicat: joi, 26 decembrie 2013

Cu 40% mai multe rable pe drumurile naționale

„Noul sistem de taxare a adus o creştere a birocraţiei care a crescut dificultatea procesului de a vinde o maşină la mâna a doua atât de mult încât indirect acest proces a afectat implicit vânzările de maşini noi. În plus, introducerea unei noi taxe pentru maşinile cu motoare de peste 3,0 litri a contribuit şi mai mult în crearea unui climat de nesiguranţă care a descurajat achiziţia de maşini noi”, a spus Alexander Milanov, directorul general al BMW Group România.

În primele 11 luni ale acestui an reînmatriculările, adică tranzacţiile derulate cu maşini la mâna a doua pe piaţa locală, au scăzut cu 40% faţă de perioada similară a anului trecut la circa 190.000 de unităţi. Tot în acelaşi interval de timp, s-au importat peste 205.000 de maşini la mâna a doua din Vest.

Efectul acestei taxe este că blochează practic tranzacţia cu maşini la mâna a doua dinainte de 2007. Spre exmplu, pentru un automobil Dacia Logan din 2006, cu motor Euro 3, care valorează circa 2.500 de euro, trebuie să se plătească o taxă de 1.500 – 2.000 de euro, ce reduce valoarea maşinii la mai puţin de 1.000 de euro.

În plus, pentru că maşina respectivă are sub 10 ani vechime nu poate fi nici casată prin programul Rabla pentru ca posesorul acesteia să obţină măcar tichetul cu valoare nominală de 1.500 de euro.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>