Ultima ora
Publicat: vineri, 27 decembrie 2013

Cuba liberalizează importul de vehicule

Guvernul cubanez a autorizat oficial importul liber de vehicule, interzis de jumătate de secol, în cadrul reformelor economice lansate de președintele Raul Castro.

Consiliul de miniștri a aprobat, miercuri, „noi norme care încadrează importul și comercializarea de vehicule cu motor” , care vor fi publicate în următoarele zile în Monitorul Oficial, a anunțat Granma.

De acum va fi autorizată vânzarea en detail a motocicletelor, autoturismelor, furgonetelor, camionetelor și microbuzelor importate, noi sau de ocazie pentru cubanezii şi străinii care locuiesc pe insula comunistă, precum şi pentru organizaţiile străine sau diplomatice.

Prețurile vor fi „similare celor practicate pe piaţa” de vânzare-cumpărare între particulari, deschisă din septembrie 2011, informează AFP.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>