Ultima ora
Publicat: marți, 28 martie 2017

Culmea meschinăriei sau așa e politica?

Aflându-mă la București, unde e cusut și descusut zilnic tivul de izmană al marii politici românești, am aflat că motivul real pentru care Daniel Constantin a primit de la confratele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, un șut în dos, nu e nici ”binomul”, ăla mic fiind bănuit de relații intime neprincipiale politic cu securitatea nouă și procuratura deneaistă, ci altul. Are legături – țineți-vă bine! – cu Ponta! Urzește ceva cu Ponta. E pontist! Și ce-i cu asta, ai zice? Ce mare brânză și ce mare păcat? Victor Ponta făcea parte din triumviratul care a câștigat cu cel mai zdrobitor scor alegerile din patria mumă, dimpreună cu Crin Antonescu și actualul ejectat de la guvernare pentru deviaționism, defunctul USL, la care au trebăluit împreună. O legătură de maț ombilical o fi rămas între Daniel și Victoraș, ambii confecționați din plastilina dâmbovițeană. Care-i știrea? Știrea e că acuzatorul este Călin Popescu Tăriceanu, cel care urca nădușit scările Palatului Victoriei, cu căciula la subbraț, unde s-a predat cu plecăciune în mâinile catifelate ale lui Victor Ponta, premier și șef de partid atunci. El e ce e azi, adică președinte de Senat și al doilea om în satul Românica, grație lui Ponta. Cele mai nefirești relații cu Ponta – trecând peste pactul cu Băsescu – le-a avut Tăriceanu. Cum să-l dai pe ăsta afară pentru ceea ce tu ai făcut în văzul lumii? Cum să-l acuzi politic până la linșaj, pentru presupuse relații cu Ponta, tu, Călin Popescu Tăriceanu? E o culme a meschinăriei sau așa e politica?
P.S.
Firește că Tăriceanu, care a intrat în Parlament cu 5 și nițel la sută, pupă mâna ocrotitoare cea mai puternică. Iar mâna ocrotitoare pleacă azi de sub mustața lui Dragnea, care n-are unghiile ojate ca ale predecesorului, iar dacă-ți rade o scatoalcă nu mai miroși a parfum de Senat, ci a nimeni.

Lucian AVRAMESCU

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>