Ultima ora
Publicat: miercuri, 15 ianuarie 2014

Cum ne schimbă religia creierul

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Columbia au analizat grosimea creierului şi potenţiala sa legătură cu religia iar rezultatele cercetării au fost considerate spectaculoase deoarece au indicat că nivelul crescut de credinţă religioasă este asociat cu o creştere a grosimii scoarţei cerebrale, notează descoperă.ro. astfel, oamenii de ştiinţă au recrutat 103 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani. Echipa de specialişti, coordonată de Lisa Miller, a evaluat, de două ori de-a lungul studiului, cât de mult credeau participanţii în religie. Astfel, ei i-au întrebat pe subiecţi cât de des merg al biserică şi cât de importantă este pentru ei. În plus, cercetătorii au măsurat şi grosimea zonei corticale din creierul fiecărui participant. În urma cercetării s-a constatat că oamenii care considerau că religia are o însemnătate mai mare aveau un cortex mai gros în unele zone. De asemenea, oamenii de ştiinţă au notat că această grosime a fost asociată cu riscul individului de a suferi de depresie. În ciuda descoperirii acestor legături între religie, grosimea cortexului şi riscul de depresie, oamenii de ştiinţă susţin că pentru moment poate fi vorba doar de simple asocieri şi nu relaţii cauză-efect.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>