Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Cum să îţi stăpâneşti agresivitatea?!

Persoanele cu o personalitate colerică  tind, adesea să facă atacuri de furie în orice situaţii, la serviciu sau acasă, accesele de furie nu sunt benefice pentru creierul nostru dar nici pentru cei din jur.

Deseori, oamenii se simt furioşi în urma unor supărări, a temerilor,  sau ca urmare a frustrărilor din trecut, dar mania agresivă nu face să calmeze ci să adâncească durerea oamenilor furioşi. De cele mai multe ori persoanele care încearcă să îşi ascundă furia cad în depresie din care nu mai pot ieşi nici măcar cu ajutorul psihologilor. Această emoţie, furia poate fi controlată cu success dacă urmaţi câtiva paşi care vă pot transforma viaţa în bine.

De fiecare data încercaţi să înţelegeţi ceea ce vă deranjează sau vă supără, niciodată să nu  rezolvaţi o problemă agresiv, şi nu vă ascundeţi ţipătul din spatele furiei, acesta are rolul de a vă înnăbuşi sentimentele şi de a se adânci tot mai mult în subconştient. Încercaţi să discutaţi problemele cu o persoană apropiată care vă poate sfătui şi vă poate ajuta să ieşiţi din situaţiile jenante în care vă aflaţi. Ştim că mânia este ,,o carapace” pe care o afişaţi din cauza faptului că durerea care a pus stapanire pe viaţa voastra vă sufocă, însă trebuie distrusă.

Odata ce aţi reuşit să înţelegeţi care sunt cauzele care vă provoacă accesele de furie este timpul sa mergeţi mai departe şi să lucraţi cu încrederea în sine. Acest lucru este realmente important atunci când vine vorba de sănătatea mentală. Este bine să vă adresaţi anumite întrebări atunci când sunteţi calmi şi să vă raspundeţi sincer.

Care sunt evenimentele care vă provoacă nelinişte şi supărare, au fost experienţe dureroase în trecut care nu vă lasă să fiţi liniştiti şi care vă macină gândurile, aveţi probleme în acceptarea realităţii, este ea aşa cum o doriţi?

Răspunsurile la aceste întrebări vă pot ajuta să vă gasiţi pacea sufletească, însă dacă mânia continuă să existe este nevoie de consultul unui specialist.

Mânia nu este un sentiment uşor de controlat, însă odată stăpânit el poate fi înfrânt. Mânia este sentimentul omului de a se autoconserva, aşadar încercaţi să nu vă închideţi într-un ,,glob de cristal” din care nu mai aveţi acces să iesiţi, deoarece acest lucru vă poate face mai mult rău. Prin furie omul întotdeauna încearcă să comunice ceva, aşadar, care este mesajul pe care doriţi să îl transmiteţi?

Doctorul Les Carter, Oregon susţine că ,,dacă doreşti cu adevărat să te eliberezi din capcana mâniei, trebuie să fii cinstit referitor la numeroasele modalităţi în care apare aceasta în şabloanele tale relaţionale. Pentru început trebuie să fii conştient de amploare problemei.”

De asemenea, psihologul este de părere că există trei comportamente care sunt caracteristice oamenilor captivi într-un mod neproductiv de mânie şi anume, persoanele care îşi reprimă furia, cele care sunt agresive şi persoanele care îşi ascund mânia.

Oamenii furioşi sunt oamenii nesiguri, oamenii care manipulează în schimbul unui dram de pace interioară  pe care o pot avea doar dacă simt că se pot baza pe cineva.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=14485

Publicat de la data Sep 19 2013. Categorii PSIHOLOGIE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-03-2018 Ora : 17 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 17:30 si 23:30 In zona : Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Argeş: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : vânt […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-03-2018 Ora : 17 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 17:30 si 23:30 In zona : Județul Braşov: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Sibiu: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : Intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși 80-90 km/h
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-03-2018 Ora : 17 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 17:30 si 23:30 In zona : Județul Vâlcea: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Gorj: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală viteze de […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-03-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 18 martie, orele 08 – 23 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată Mesaj : MESAJ 2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 18 martie, orele 08 […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-03-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții. Fenomene : conform textelor Mesaj : MESAJ 1 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 17 martie, ora 14 – 18 martie, ora 08Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ;Zone afectate: […]

17 martie 2018, 20:42
 

NE
Senin
14°C
22 km/h
Perceput de temperatură: 10°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 67%
Vânt: 22 km/h NE
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:25
Apus: 18:24
Prognoza 18 martie 2018
Zi
 

NE
Grindine
6°C
Vânt: 22 km/h NE
Rafale de vânt: 36 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

E
Noros
-3°C
Vânt: 11 km/h E
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

 • 77.892 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team