Ultima ora
Publicat: vineri, 08 martie 2013

Cum vor arăta clădirile urbane în anul 2050?

Cu spaţii verzi la interior pentru creşterea hranei, pereţi care transformă dioxidul de carbon în oxigen, şi cu capacitatea de a se personaliza în funcţie de ADN-ul tău – acesta este, pe scurt, conceptul de clădire a viitorului, care tinde să devină o adevărată operă de artă, prezintă Fastcoexist.com.

 În 2050, trei sferturi din populaţia planetei va trăi la oraş, adică 6,75 miliarde din cele 9 miliarde de oameni pe care îi va “găzdui” Pământul la acel moment. Prognozele spun că rezidenţii oraşelor vor avea acces la resurse mai puţin naturale decât cele de astăzi, ceea ce va face ca cerinţa pentru regenerare şi eficienţă să devină o prioritate.

În funcţie de aceste previziuni şi extrapolând unele idei emergente, firma de design şi inginerie Arup a realizat această machetă a clădirii viitorului. Din câte se poate vedea, clădirea are propriile sisteme energetice (“micro-eolian”, “vopsea solară PV” şi “o faţadă de alge” pentru producerea biocombustibililor), există un strat integrat pentru pui, peşte şi agricultura legumelor, o “membrană a clădirii” care transformă dioxidul de carbon în oxigen, suprafeţe de recuperare a căldurii, dar şi materiale care se repară singure.

Mai multe pe Financiarul.ro

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>