Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Cuptorul cu microunde – confortabil, dar ucigător pe termen lung

Costisitoare la început, cuptoarele cu microunde au devenit azi un obiect fără de care bucătăriile nu sunt considerate complete. Acasă sau la serviciu este mai simplu și confortabil să îți încălzești mâncarea în doar câteva zeci de secunde.

Cu ce preț? Haide să vedem împreună!

În 1992, Asociația Elvețiană a Dealerilor de Electroaparatură îl dădea în judecată pe doctorul Hertel. Acesta demonstrase că mâncarea gătită/încălzită la microunde prezintă riscuri considerabile! În 1993, Hertel a fost condamnat și i s-a interzis  publicarea rezultatelor studiului. Omul a trebuit să ajungă până la CEDO și să se judece timp de 5 ani pentru a-și găsi dreptatea!

Să vedem ce se întâmplă efectiv la contactul alimentelor cu microundele, aspecte cercetate și demonstrate științific:

 • Molecule noi și anormale iau naștere din contactul alimentelor cu microundele. Noile molecule nu sunt recunoscute de organismul uman și perturbă întreagul metabolism;
 • Se distruge calitatea nutritivă a alimentelor. Ceea ce este supus încălzirii își diminuează valoarea nutritivă cu până la 90%!
 • Crește cantitatea de celule albe și de colesterol, de hemoglobina si de limfocite;
 • Apar compuși chimici care favorizează apariția cancerului!
 • Apar anomalii hormonale și o destabilizare a potențialului electric a membranei celulare, pierderi ale memoriei, lipsă de concentrare, tulburări emoționale.

Cum s-a ajuns până aici? Pentru că marketingul triumfă întotdeauna!

În fosta URSS, în 1976, au fost scoase în afara legii cuptoarele cu microunde. Asta pentru că savanții ruși demonstraseră că expunerea la microunde accelerează spectaculos dezintegrarea structurală a tuturor alimentelor. S-a considerat că este o victorie a comunismului obscurantist asupra progresului capitalist. Legea a fost considerată ca fiind o propagandă furibundă la adresa inovațiilor din „democrațiile” occidentale. Ulterior, au tot început să apară din ce in ce mai multe studii care demonstrau efectul nociv al microundelor. Vocea lumii științifice a fost înăbușită însă rapid, copleșită de zeul marketingului și al vânzărilor! Cel mai mare producător mondial, o firma chinezească cu o cota de piață la nivel mondial de 40%, a continuat să producă anual mai mult de 15 milioane de cuptoare cu microunde, ieftinindu-le atât de mult încât au devină un aparat casnic indispensabil, la care pot găti și copii. Mai ales copii!

Intoxicarea nu se oprește doar la cuptoarele cu microunde

Microundele sunt folosite astăzi pe scară largă. Le regăsim la instalațiile de securitate a zborului, radare militare și de poliție, instalații de emisie TV, dotări de telefonie mobilă, aparate medicale de diatermie, cuptoare și în diverse aplicații industriale. Acest lucru a dus la o poluare invizibilă și gravă numită și “smog electronic“. Este invizibil, dar pretutindeni! Și este absorbit de organismul uman în proporție importantă, fiind considerat unul dintre factorii semnificativi de poluare care duc la cancer, întrucât s-a demonstrat că microundele conduc la afectarea cromozomilor atât la plante cât și la animale. Nici guvernele nu prea sunt dispuse să recunoască, întrucât asta ar trebui plătite compensații financiare serioase, celor care sunt expuși, prin natura profesiei.

Ce e de făcut?

Dacă optezi în continuare pentru cuptorul cu microunde, măcar nu sta lângă el atunci când este în uz, întrucât expunerea la radiațiile nocive pe care le degajă poate duce la leucemie. Ochii sunt deosebit de sensibili la microunde, expunerea cauzând cataractă.

În nici un caz nu-ți lăsa copilul să stea în preajma acestui aparat mai ales dacă funcționează. Aceeași recomandare este valabilă pentru femeile însărcinate.

Desigur, cel mai bine pentru sănătatea ta este să NU mai utilizezi cuptorul cu microunde. Este adevărata măsură a unui comportament inteligent.

Adriana Caranfil

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76244

Publicat de la data mart. 6 2017. Categorii SANATATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 iunie 2018, 8:39
 

N
Soare
19°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 88%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:30
Apus: 21:03
Prognoza 19 iunie 2018
Zi
 

ENE
Predominant însorit
31°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNE
Senin
18°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 20 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 20:40 si 21:40 In zona : Județul Olt: Corabia, Brastavățu, Rusănești, Tia Mare, Vădăstrița, Cilieni, Traian, Vișina, Obârșia, Scărișoara, Studina, Vlădila, Vișina Nouă, Vădastra, Grădinile; Se vor semnala : frecvente descărcări electrice,averse ce vor cumula 25 l/mp
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 20 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 20:15 si 21:30 In zona : Județul Alba: Aiud, Blaj, Teiuș, Șona, Mihalț, Lopadea Nouă, Stremț, Sântimbru, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Hopârta, Rădești; Se vor semnala : Frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula peste 20-25 l/mp
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 17 iunie, ora 15 – 18 iunie, ora 05 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : pe arii relativ extinse instabilitate atmosferică accentuată Mesaj :   ACTUALIZARE ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ           În după-amiaza zilei de duminică […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 17-06-2018 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 17 iunie, ora 15 – 18 iunie, ora 21 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor […]

Loto

Horoscop

 • 106.187 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team