Ultima ora
Publicat: miercuri, 12 aprilie 2017

Dacă tot le dă statul bani de pomană: Asistații social fac orice, numai să muncească, NU

Îmbulzeală la Bursele Locurilor de Muncă organizate la Iaşi şi Vaslui. Speriaţi că li se taie ajutoarele sociale, sute de oameni s-au călcat în picioare ca să ajungă în faţa angajatorilor. Nu au făcut asta dornici să-şi găsească un job, ci pentru a nu pierde banii de la stat, fiind condiţionaţi de prezenţa la astfel de evenimente.

Avertizaţi de primari că vor pierde banii de la stat dacă nu merg să îşi caute loc de muncă, asistaţii social din Iaşi s-au înghesuit să ajungă faţă în faţă cu angajatorii. Jandarmii cu greu au reuşit să păstreze ordinea.

– Pe scări, pe scări. Iisuse, Doamne! Doamne, Maica Domnului! Băi, băiete, nu am mai văzut. Staţi aşa! Gata!
– Leoarcă sunt! Asta-i viața, asta-i lumea.
Reporter: În ce domeniu vă căutați loc de muncă?
– Nu știu, să mă uit. N-am lucrat niciodată.
Reporter: De ce?
– Am patru clase.

Când au reuşit să ajungă faţă în faţă cu angajatorii, oamenii au mărturisit că nu au pregătirea necesară pentru nicio slujbă.

Discuţie angajat- angajator:

– V-aţi încadra în ceva?
– Nu, pentru că am şapte copii acasă.

La Vaslui, sute de oameni au aşteptat în ploaie pentru a sta de vorbă cu angajatorii, nimeni, însă, nu era pregătit pentru un loc de muncă.

Discuție angajator – asistat social:

– Dar vrei să muncești, nu? Aia e cel mai important, dacă vrei să muncești.
– Nu!
– Nu vrei să muncești?
– Nu, că nu știu, nu mă descurc!
– Nu te descurci să mergi cu roaba?
– Nu.
– Nu? Nici la săpat? (Dă din cap că nu.)
– Nici la săpat nu te bagi? La manevrat cu roaba. Mergi 20-30 de metri cu roaba.
– Nu pot.
– Nu poți. De ce nu poți? Ești bolnav?
– Nu!

Unii dintre ei nici măcar nu ştiau ce caută acolo: Nici noi nu ştim pentru ce am venit. Pentru ajutor social. Şi suntem chemaţi… nu ştiu pentru ce. Să vedem.

Adriana Turbatu, șef Resurse Umane: Nu mi s-au părut interesați de un loc de muncă. Au venit mai mult să își rezolve problema ajutorului de șomaj sau ce au ei, atât.

Valerian Hriscu, primarul comunei Lipovăț: Se condiționează și sunt chemați la 6 luni, iar în condițiile în care refuză trei locuri de muncă sau refuză calificarea sau recalificare atunci sunt scoși de la ajutorul social.

În județul Vaslui sunt peste 16 mii de șomeri, iar aproape 11 mii trăiesc din ajutorul de la stat.

Sursa: Digi 24

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>