Ultima ora
Publicat: marți, 18 februarie 2014

Daniel Constantin va renunța la funcția de vicepremier

Președintele PC, Daniel Constantin, a decis să renunțe la funcția de vicepremier până la restructurarea Guvernului.

„Am convenit cu toţii şi în primul rând eu, că eram în discuţie, că dacă lucrurile în USL stau numai în nominalizarea lui Daniel Constantin ca vicepremier, de altfel un post pe care l-a angajat domnul Crin Antonescu, dar nu l-a asumat ulterior, sigur că nu putem să acceptăm o astfel de situaţie. Repet, în cazul acesta nu se restructurează Guvernul şi cred că e important, am văzut astăzi informaţii că nu vrem să venim decât miniştri şi vicepremieri, a făcut domnul Iohannis această afirmaţie, trebuie să le luăm pe toate pe rând. Domnul Iohannis este bine-venit în Guvern, poate să fie ministru de Interne şi ulterior, când se va ajunge la un acord politic pentru restructurarea Guvernului, va fi numit şi vicepremier. Eu cred că e o solicitare înţeleaptă a premierului pentru a debloca această criză politică în care ne aflăm”, a declarat Constantin.

Președintele PC a precizat că în protocolul Alianţei de Centru Dreapta este un angajament al lui Crin Antonescu şi al PNL ca, în cazul în care vor exista mai multe funcţii de vicepremier, una trebuie să revină PNL, așa cum s-a întâmplat şi una să revină PC, ceea ce nu s-a întâmplat.

Daniel Constantin a subliniat faptul că nu se gândeşte încă la ipoteza ca liberalii să iasă de la guvernare, ci aşteaptă concesii din partea preşedintelui PNL.

„Am făcut concesii şi eu şi domnul Ponta, am cedat funcţia de preşedinte al Senatului, domnul Antonescu trebuie să fie acolo pentru a deveni preşedintele României. Am cedat funcţia de vicepremier încă o dată, am făcut concesii foarte multe şi altele neştiute pentru funcţionarea USL, nu văd niciun semn din partea domnului Antonescu. Ne dorim cu toţii să mergem mai departe, ne preocupăm de proiecte pe care le-am asumat împreună, lucrurile merg, Guvernul este prezent, trec proiectele de lege, cred că trebuie să ne întoarcem la aceste lucruri. Ambiţiile personale nu cred că trebuie să se regăsească în deciziile politice, mie mi se pare că suntem blocaţi într-o ambiţie personală a doi, trei lideri PNL”, a susţinut Constantin.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>