Ultima ora
Publicat: miercuri, 11 decembrie 2013

Deasupra tuturor: Parlamentarii nu vor mai fi cercetaţi de Agenţia Naţională de Integritate

Parlamentarii din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor au introdus câteva amendamente la Codul Penal care îi scot din categoria funcţionarilor publici pe preşedintele ţării, pe parlamentari şi profesiile liberale. Aşadar, aceştia nu vor mai putea fi cercetaţi de Agenţia Naţională de Integritate.

Preşedintele ANI, Horia Georgescu, a declarat că modificările „aruncă în aer” tot istoricul de cazuri adunate de Agenţia de Integritate, adăugând că s-a creat, astfel, o superimunitate în rândul parlamentarilor.

„Conflictul de interese pentru membrii parlamentului urmează să fie dezincriminat prin amendamente la Codul Penal aflate pe ordinea de zi a şedintei de plen. Senatorii şi deputații nu vor mai fi subiecți ai infracțiunii respective şi nici nu vor mai putea fi verificați din aceasta perspectivă de ANI sau alte unități de parchet. Istoricul de cazuri al ANI va fi aruncat în aer în cazul a 25 de senatori şi deputaţi. Se va crea o super-imunitate. Este o iniţiativă care daca va fi adoptată, dă o lovitură grea statului de drept, afectand iremediabil credibilitatea României ca stat membru al Uniunii Europene şi NATO,” a arătat Horia Georgescu, notează Evenimentul Zilei.

Astfel, pentru că nu mai sunt consideraţi funcţionari publici, deputaţii şi senatorii nu vor mai putea fi cercetaţi de DNA sau Parchet pentru fapte de corupţie care se aplică funcţionarilor publici.

Parlamentarii nu vor mai putea fi judecaţi pentru o gamă largă de infracţiuni ca abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă sau conflict de interese.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>