Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

„Declarația de la București”. Manifestație în Piața Universității!

Sâmbătă seară, la fix 24 de ani de la momentul „baricadei de la Inter”, Piața Universității va fi încă o dată scena unei manifestații îndreptate împotriva conducătorilor politici. Pe rețelele de socializare circulă numeroase îndemnuri pentru participarea la evenimentul programat să înceapă la ora 17.30. Organizatorii au formulat și un text intitulat „Declarația de la București”, care cuprinde 10 revendicări, dintre care prima este legată de demisia Guvernului Ponta și a președintelui Traian Băsescu. Iată textul:

La 24 de ani de la momentul decembrie 1989, în contrast cu visurile, speranțele și așteptările de atunci ale românilor, avem o clasă politică imorală, tot mai ruptă de cetățeni, care s-a înconjurat de ziduri legislative menite să-i protejeze privilegiile.
Prefăcându-se că sunt în tabere opuse, politicienii mimează democrația, dar pe sub masă își dau mâna pentru a satisface interesele îmbogățiților de tranziție și ale corporațiilor străine. În timp ce ei își pregătes superimunități și amnistii, abuzul de putere și de forță devine singura lege aplicabilă restului de 20 de milioane de români.
Disprețul este moneda cu care au tratat și tratează cererile legitime ale cetățenilor, strigate de nenumărate ori în stradă de la 1 septembrie.
De aceea, este necesar să facem un pas înainte, să-i determinăm pe unii dintre ei să plece de la putere, iar pe ceilalți să dărâme zidurile legislative care acoperă afacerile murdare și împiedică venirea unor oameni noi, necompromiși, să gestioneze treburile publice.
Sunt numeroase revendicările care ar trebui incluse pe listă pentru a readuce România la o stare de normalitate, le-am notat doar pe cele mai dureroase în momentul actual și în special pe cele care pot deschide ușa schimbării.
De aceea cerem:
1. Demisia Guvernului Ponta și a președintelui Traian Băsescu.
2. Destituirea conducerii Jandarmeriei și anchetarea abuzurilor comise la Pungești și în alte localități, cu participarea unor experți desemnați de Consiliul Europei.
3. Abrogarea noilor modificări aduse Codului Penal, a legii amnistiei, precum și respingerea proiectului de modificare a legii expropierii.
4. Modificarea legii partidelor politice pentru relaxarea condițiilor de înființare a acestora.
5. Revizuirea legilor electorale prin eliminarea pragurilor și reducerea numărului de semnături pentru înregistrarea candidaților independenți.
6. Eliminarea obligațiilor de declarare a adunărilor publice.
7. Desecretizarea tuturor contractelor și clauzelor confidențiale încheiate de statul român, cu excepția celor din domeniul apărării și siguranței naționale.
8. Interzicerea mineritului pe bază de cianuri în România și includerea Roșiei Montane pe lista patrimoniului mondial UNESCO.
9. Interzicerea prin lege în România a fracturării hidraulice de mare volum în explorarea și exploatarea gazelor de șist și a altor hidrocarburi provenind din zăcăminte neconvenționale.
10. Anularea concesiunilor și licențelor de explorare și exploatare a hidrocarburilor de șist.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=20363

Publicat de la data Dec 21 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-03-2018 Ora : 13 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții. Fenomene : conform textelor; Mesaj : ACTUALIZARE MESAJ 1: INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 19 martie, ora 13.30 – 20 martie, ora 20Fenomene vizate: precipitații mai ales sub formă […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece Mesaj :      INFORMARE METEOROLOGICĂ    Temporar […]

20 martie 2018, 17:53
 

VSV
Soare
0°C
22 km/h
Perceput de temperatură: -7°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 22 km/h VSV
Rafale de vânt: 22 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:19
Apus: 18:27
Prognoza 21 martie 2018
Zi
 

NE
Rafale
1°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 29 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Rafale
-2°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 79.424 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team