Ultima ora
Publicat: sâmbătă, 18 martie 2017

DESCOPERIRE: O noua specie de broască

Animated GIF  - Find & Share on GIPHY

Descoperirea unei specii de broască verde fluorescentă care trăiește în pădurile din America de Sud deschide noi perspective științei, fiind primul caz de batracian fluorescent din lume, relatează vineri AFP.

Descoperirea, făcută publică în această săptămână de Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), „modifică radical ceea ce se știe despre fluorescență în mediul terestru”.

Aceasta a permis descoperirea de noi componente fluorescente care pot avea „aplicații în știință și tehnologie”, a subliniat cercetătorul argentinian Julian Faivovich.

Descoperirea ridică și o „întrebare privind comunicarea vizuală a batracienilor”, a mai spus cercetătorul care a condus acest studiu în laboratorul Muzeului de științe naturale din Buenos Aires.

„Este incredibil să observi această fluorescență atât de intensă la aceste broaște (Hypsiboas Punctatus) în captivitate”, a explicat omul de știință când a descris „fenomenul fotobiologic”.

Inițial cercetătorii s-au întrebat dacă acesta „ar putea fi legat de captivitate”, dar ulterior au observat fenomenul în mediul natural al broaștelor.

„Este prima broască fluorescentă observată științific”, a spus Carlos Taboada, un alt cercetător.

„Fluorescența în organismele naturale este frecventă la speciile acvatice, unele insecte, dar nu a fost niciodată documentată la amfibieni”, a subliniat Maria Lagorio, specialistă în fluorescență.

Sursa: AGERPRES

Sursa foto: (c) www.nature.com

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>