Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Desfiinţarea Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, hotărâtă de minister pentru realizare de "economii"!

Profesorii, elevii şi părinţii acestora de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Capitală au protestat duminică, 26 ianuarie, faţă de decizia de desfiinţare a instituţiei şi faţă de o eventuală comasare cu Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”.

Aceștia şi-au manifestat indignarea într-un mod inedit, aşa cum au învățat ani la rând: realizând o coregrafie, cu dans şi cântec.

Profesoara Anca Tudor: „Poate aşa televizunile vor fi mai interesate de situatie decât de rating..e dureros şi e lipsă de respect, aproape un act de umilinţă ce trebuie să faca copiii duminica..să pui copiii să danseze în curtea scolii, pe frig că altfel nu atragem atenţia mediei. Cum bine ştim vorba „Arta cere Sacrificii”, o să încercăm să o facem şi pe asta”.

Reprezentanţi ai liceului au susţinut că decizia de desfiinţare a unităţii de învăţământ şi comasarea cu Colegiul de Arte Dinu Lipatti a fost aprobată în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti pe 16 decembrie anul trecut şi comunicată Primăriei Sectorului 4 pe 17 decembrie, iar motivaţia a fost reorganizarea şcolară a unităţilor cu un număr mai mic de 300 de elevi.

Liceul a fost fondat în 1949. Profesoara citată a spus că liceul are 260 de elevi, însă orientarea acestuia este una vocaţională, dând exemplu marile şcoli de balet de la Paris şi Kiev, care au 80 respectiv 180 de elevi pe an.

Referitor la situaţia creată în cadrul Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, în urma vehiculării unor informaţii privind desfiinţarea acestei instituţii de învăţământ, Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, doreşte să precizeze următoarele:

„Autoritatea Locală Sector 4 nu are niciun fel de implicare, în ceea ce priveşte adoptarea acestei decizii, în măsura în care aportul nostru se referă strict la administrarea clădirilor în care funcţionează unităţile de învăţământ. Iniţiativa aparţine Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, care a emis pe data de 16 decembrie 2013 o hotărâre privind comasarea liceelor vocaţionale „Floria Capsali” şi „Dinu Lipatti”. Am înţeles că se invocă realizarea unei aşa-zise „economii”, nu ştiu la ce s-a referit Inspectoratul Şcolar când a opinat astfel, în schimb, aş vrea să precizez că pentru noi, ca administratori, indiferent de numărul elevilor sau de cel al cadrelor didactice, cheltuielile rămân aceleaşi, nu scade sau creşte factura la utilităţi în funcţie de aceşti parametri.

Sunt acuzat că mi-ar aparţine decizia, că aş fi un soi de „factor perturbator” în devenirea artistică a unor copii talentaţi, destabilizând formarea lor în cadrul singurului liceu vocaţional de coregrafie. Nimic mai fals! Consider că factorii responsabili ar trebui să îşi asume măcar un dialog cu părinţii acestor copii, justificând şi purtând responsabilitatea deciziei lor. În lipsa unei reacţii, eu nu pot sta cu mâinile în sân, în timp ce constat că nemulţumirea îi împinge, inclusiv pe elevii acestui licceu, să protesteze vehemet, în pofida vremii nefavorabile. Protest „în poante” a fost titlul unui material de presă, care a reflectat situaţia prezentă de la Liceul „Floria Capsali”. Fără „poante”, dar cu toată responsabilitatea, am decis ca, până la cristalizarea situaţiei, să retrag de pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Consiliului Local un proiect de hotărâre. Acesta cuprinde aprobarea de către forul legislativ local, a planului de învăţământ la  nivelul Sectorului 4 pentru anul în curs. Personal, mărturisesc că împărtăşesc opinia comitetului de părinţi, tocmai de aceea, invit instituţiile responsabile, să se aşeze la masă şi să discute cu părinţii, în detaliu, aplicat, în strictul interes al copiilor. În marea lor majoritate, aceştia sunt cei care ne vor face mândri, desăvârşindu-şi arta pe marile scene ale Lumii. Pledez să nu le fie frânte aripile, ci să fie susţinuţi să se dezvolte într-un cadru în care se simt încurajaţi şi la ei acasă”. (Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4). 

Surse: Biroul de Presă, Primăria Sector 4 ; cotidianul.ro

Sursa foto: cotidianul.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=22607

Publicat de la data ian. 27 2014. Categorii Social, ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 iunie 2018, 14:14
 

VSV
Soare
31°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 35°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 32%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 9
Răsarit: 5:31
Apus: 21:04
Prognoza 23 iunie 2018
Zi
 

NNE
Înnourat
21°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

ESE
Predominant senin
13°C
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-06-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 07:30 si 10:00 In zona : Județul Braşov: Brașov, Făgăraș, Săcele, Tărlungeni, Ghimbav, Hărman, Bod, Hălchiu, Cristian, Șinca, Recea, Sânpetru, Mândra, Voila, Șercaia, Hârseni, Viștea, Părău, Lisa, Beclean, Sâmbăta de Sus, Drăguș;Județul Covasna: Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Barcani;Județul Harghita: […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-06-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : Interval de valabilitate: 22 iunie, orele 06 – 23 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : pe arii extinse instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate Mesaj :      ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ   COD GALBENInterval de valabilitate: 22 […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 21-06-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 22 iunie, ora 16 – 23 iunie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 22 iunie, ora 16 – 23 iunie, ora 10Fenomene vizate: perioade […]

Loto

Horoscop

 • 107.764 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team