Ultima ora
Publicat: duminică, 01 septembrie 2013

Despre reforma sistemului sanitar la Conferinţa Regionlă a medicilor de familie

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, a participat la Conferinţa Regionala de medicină a familiei organizată în Mamaia, judeţ Constanţa. Ministrul Eugen Nicolaescu le-a transmis medicilor de familie ca numai printr-un parteneriat strans între medici, autoritaţi şi pacienţi se poate realiza reforma în sănătate, iar aici rolul medicului de familie este unul extrem de important.

„Echilibrarea componentelor sistemului sanitar este o parte esentiala in cadrul reformei in sanatate, iar aici vom pune accentul pe medicina de familie, centrele de permanenta si ambulatoriul de specialitate, diminuand in paralel cheltuielile cu sectorul spitalicesc, care este un mare consumator de resurse. Cred cu toata convingerea ca sistemul sanitar romanesc se poate schimba stimuland medicul de familie sa fie integratorul sistemului medical in legatura cu pacientul. Va cer sprijinul, am nevoie de colaborarea dumneavoastra, fiindca sunteti cel mai aproape de pacient,” a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a abordat in cadrul acestei intalniri tema distribuirii cardului national de sanatate, precizand faptul ca, impreuna cu Primul Ministru, domnul Victor Ponta, s-a convenit ca distribuirea cardului sa nu intre in atributia medicului de familie. De aceea, pana la jumatatea lunii semptembrie 2013, vor fi gasite cele mai bune solutii pentru a rezolva situatia distributiei cardului national de sanatate.

De asemenea, in urma discutiilor purtate de ministrul Sanatii cu reprezentantii SNMF si ai Patronatelor medicilor de familie, s-a convenit ca acestia sa ajute pacientul la initializarea cardului de sanatate.

In finalul intalnirii, ministrul Sanatii le-a solicitat sprijinul medicilor de familie pentru realizarea reformei in sanatate in beneficiul pacientilor.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>