Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Despre suplimentele alimentare şi importanţa modului de administrare

Publicat: marți, 18 februarie 2014

Specialiști ai sistemului sanitar din România (medici, farmacişti si reprezentanți ai industriei pharma) au analizat, recent, beneficiile suplimentelor alimentare și tendința folosirii acestora la nivel european în cadrul conferinței „Eficacitatea şi importanţa siguranţei în administrarea de suplimente alimentare”.

Demersul a urmărit furnizarea informaţiilor relevante către publicul larg și comunitatea medicală, coroborat cu activităţile şi programele specifice de comunicare, menite să reducă decalajele dintre România şi Uniunea Europeană în domeniul sănătăţii.

Aceasta primă conferința și-a propus să atragă atenţia asupra prevenţiei obezităţii şi a îmbunătăţirii stării de sănătate prin alegerea unui stil alimentar sănătos și derularea de activităţi fizice.

Specialiștii au analizat și soluţiile care privesc asocierea dietelor cu suplimente alimentare adjuvante naturale în cazul supraponderabilităţii şi menţinerii controlului greutăţii, suplimente care-şi dovedesc eficienţa şi eficacitatea prin studii clinice efectuate în institute de renume din Franţa.

 În paralel, medici specialişti au prezentat dovezi ştiinţifice care stau la baza recomandărilor DietCoach, sau ale altor terapii inovative recent introduse în România, cu rezultate notabile, ca și în majoritatea ţărilor europene.

Inițiativa are la bază politica Uniunii Europene pentru combaterea obezităţii, excesul ponderal reprezentând, în momentul de faţă, o problemă majoră de sănătate în lume și factorul principal în scăderea speranței de viață și a calității acesteia.

Printre modalităţile pe care le are la dispoziţie Comisia Europeană pentru a interveni în acest domeniu, se numără “Strategia pentru Europa privind problemele legate de alimentaţie, excesul de greutate şi obezitatea” şi două instrumente de implementare, respectiv „Grupul la nivel înalt pentru nutriţie şi activitate fizică” şi „Platforma UE privind regimul alimentar, activitatea fizică şi sănătatea”.

Colaborarea cu Centrul de Informare Infoeuropa aduce plusvaloare procesului de informare inițiat de Core Invest Health prin care promovarea unui stil de viaţă sănătos și soluțiile optime de susținere a organismului ajută la creșterea calității vieții populatiei.

Aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, Centrul Infoeuropa funcţionează ca oficiu de informare privind problematica europeană, asigurând informaţii relevante din domeniul afacerilor europene tuturor celor interesaţi, precum şi un spaţiu de manifestare pentru evenimentele cu tematică specific europeană.

Evenimentul, care a avut loc la Centrul Infoeuropa, a fost primul din seria conferințelor dedicate acestei teme, inițiativă a colaborării între Core Invest Health și Infoeuropa.

autor: Cornelia Stanciu

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=23940

Publicat de la data feb. 18 2014. Categorii ACTUALITATE, SANATATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 august 2018, 18:34
 

N
Parţial însorit
29°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 29°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 36%
Vânt: 7 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 6:24
Apus: 20:13
Prognoza 21 august 2018
Zi
 

E
Predominant însorit
32°C
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NNE
Senin
19°C
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 20-08-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 07:00 si 09:30 In zona : Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, […]

Loto

Horoscop

  • 122.213 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team