Ultima ora
Publicat: miercuri, 15 ianuarie 2014

Din ciclul : "Corb la corb nu-şi scoate ochii"

Postarea pe Facebook a unei femei care a surprins felul în care Poliția Locală din București se comportă discreționar atunci când vine vorba despre aplicarea de sancțiuni „șmecherilor” din trafic, a devenit viral pe rețeaua de socializare. Aflată în zona noului bulevard Uranus, recent deschis, Domnica Macri, căci așa o cheamă pe femeie, a observat cum o mașină de teren parcase în complet dispreț față de bicicliști pe pista destinată acestora. De asemenea, în apropiere se afla un echipaj de poliție care părea că se află în așteptarea șoferului pentru a-l sancționa (fotografia a fost surprinsă de autoare). Ce a urmat, aveți mai jos, în relatarea Domnicăi Macri:

„Azi dimineaţă, spre birou, văd cum un jeepan negru lucios bloca noua pistă de biciclete de pe Buzeşti, parcat de-a curmezişul, cu avariile puse. Dar şoferul nu a apărut într-un minut, aşa cum faci dacă ai o urgenţă. Mă apropii şi văd că maşina poliţiei îl aşteapta, blocându-i retragerea. “Bravo!”, îmi zic, după articolele de ieri, iată că poliţia îşi face datoria. Intru la bancă, îmi rezolv treaba, mă mai învârtesc câteva minute – cu totul vreo 10. Voiam să văd cum se încheie lucrurile. Mai stau un pic şi văd. Individul, spilcuit, iese din clădire, poliţistul se prezintă politicos şi îi cere actele…. şi gata. În 30 de secunde i le dă înapoi, se suie în maşina şi dă să plece. Mă duc după el. “Nu vă supăraţi, chiar îl lăsaţi să plece nepedepsit?” întreb. “E de-al nostru, îmi răspunde bonom poliţistul local din echipajul cu nr. B 137 PMB”. “Cum adică? Dacă e de-al dumneavoastră nu poate fi pedepsit dacă face ceva greşit?” “Era şi el trimis cu treabă pe aici?” “Şi dacă e cu treaba are voie să încalce legea?” E desigur o întrebare retorică. Da, dacă e de-al lor, are voie să încalce legea. Poliţistul îmi zâmbeşte şi pleacă. Contravenientul cu nr. B 600 WRX pleacă liniştit”.

Sursa : AM PRESS

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>