Ultima ora
Publicat: joi, 21 februarie 2013

Discuţii CFR – operatorii privaţi de transport feroviar

Directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Dimitris Sophocleous a avut în perioada 11-15 februarie a.c. întâlniri cu o mare parte din operatorii privaţi de transport feroviar de călători şi marfă (OTF), ocazie cu care s-a analizat posibilitatea de dezvoltare a relaţiilor existente, modalitatea de îmbunătăţire a prevederilor contractului de acces pe infrastructură, precum şi situaţia datoriilor şi a creanţelor pe care CFR SA le are de recuperat pentru taxa de utilizare a infrastructurii (TUI).

În urma discuţiilor purtate, părţile au considerat oportun acest dialog deschis, managerul companiei asigurându-i pe reprezentanţii OTF privaţi că aceste întâlniri vor fi periodice, astfel încât relaţia de business a companiei cu clienţii săi să se bazeze pe un trend ascendent.

Referitor la recuperarea datoriilor şi a creanţelor, s-au stabilit de comun acord condiţiile de plată a datoriilor financiare înregistrate de operatorii privaţi pentru neachitarea taxei de utilizare a infrastructurii (TUI), prin respectarea termenelor de plată a datoriilor curente aferente TUI, precum şi creşterea cuantumului de garanţie prevăzută în contractul de acces pe infrastructură, astfel încât CFR SA să acopere valoarea unor posibile datorii viitoare. De asemenea, pentru operatorii privaţi care au restanţe financiare pentru taxa de utilizare a infrastructurii aferente perioadelor anterioare, plata se va face eşalonat pe o perioadă de 5 luni.

“Angajamentele stabilite cu operatorii privaţi de transport feroviar reprezintă măsuri operaţionale de îmbunătăţire a relaţiei de business cu clienţii noştri, creşterea veniturilor companiei, precum şi recuperarea datoriilor financiare înregistrate la CFR SA“, a declarat DIMITRIS SOPHOCLEOUS, director general al CFR SA.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>