Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Discuții Eugen Teodorovici – Dacian Cioloş

Publicat: marți, 11 februarie 2014

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit cu Dacian Cioloş, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală

 

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a avut marţi, 11 februarie a.c., o întrevedere cu Dacian Cioloş, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, aflat în vizită de lucru în România. Cei doi oficiali au discutat despre atragerea fondurilor europene alocate României pentru perioada 2014-2020. Ministerul Fondurilor Europene coordonează procesul de elaborare a documentelor de programare pentru perioada 2014-2020, având rolul de integrator al documentelor realizate de ministerele de linie. Suplimentar, în viitoarea perioadă de programare Ministerul Fondurilor Europene va fi responsabil cu coordonarea sistemului de implementare, în timp ce ministerele de linie vor fi în continuare responsabile cu politicile sectoriale.

„Este important ca, pentru următoarea perioadă financiară 2014-2020, România să creeze un sistem simplu, transparent și accesibil pentru beneficiari. Pentru zone precum Delta Dunării este nevoie de o strategie integrată, care sa aibă în vedere complementaritatea fondurilor europene și folosirea eficientă a instrumentelor puse la dispoziție de  cadrul european”, a declarat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș la încheierea întrevederii.

“Cheia succesului în absorbţia fondurilor europene este sistemul de implementare, care trebuie să fie eficient şi performant. Şi din acest motiv, 2014 este un an cheie în care trebuie să finalizăm reforma sistemului, pentru a maximiza absorbţia fondurilor europene în ambele perioade de programare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la finalul întâlnirii.

Fondurile europene alocate României pentru perioada 2014-2020 se ridică la aproximativ 43 miliarde de euro, din care cele pentru politica de coeziune reprezintă circa 21 miliarde de euro, iar cele pentru agricultură, pescuit şi plăţi directe în agricultură reprezintă peste 18 miliarde de euro (sume exprimate în preţuri curente 2012).

Sistemul de implementare a fondurilor europene va fi mult mai eficient în perioada 2014-2020, datorită simplificării structurii instituţionale. Totodată, sistemul va fi mai bine coordonat, fiind  stabilite atribuții de autoritate de management numai la nivelul a trei ministere:

•         Ministerul Fondurilor Europene va fi autoritate de management pentru: Programul Operaţional Infrastructura Mare, Programul Operaţional Capital Uman, Programul Operaţional Competitivitate şi Programul Operaţional Asistență Tehnică;

•         Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va fi autoritate de management pentru: Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Capacitate Administrativă, respectiv pentru programele de cooperare teritorială europeană;

•         Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va fi autoritate de management pentru Programul Național pentru Dezvoltare Rurală, respectiv Programul Operaţional pentru Pescuit.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=23566

Publicat de la data feb. 11 2014. Categorii ACTUALITATE, Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 august 2018, 13:54
 

N
Soare
31°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 35°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 30%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 6
Răsarit: 6:25
Apus: 20:12
Prognoza 22 august 2018
Zi
 

ENE
Predominant însorit
32°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

ENE
Predominant senin
19°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-08-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 07:30 si 09:00 In zona : Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, […]

Loto

Horoscop

  • 122.562 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team