Ultima ora
Publicat: joi, 16 martie 2017

Discuții privind salarizarea polițiștilor și personalului militar

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, le transmite polițiștilor care protestează că MAI va susține o salarizare corectă care să reflecte real activitatea, riscurile, importanța muncii și restricțiile la care sunt supuși zilnic polițiștii și personalul militar.

„Vorbim despre lucruri care întârzie de foarte mulți ani, despre drepturi suspendate prin mai multe acte normative care trebuie abordate separat, pas cu pas, pentru a le pune în consens cu realitatea actuală și cu ceea ce oamenii solicită”, arată Carmen Dan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a avut joi o întâlnire cu o delegație de aproximativ 30 de polițiști care au protestat în fața sediului instituției.

„Dorința mea este să am, în continuare, o comunicare foarte bună cu liderii sindicali pentru ca, împreună cu aceștia, să găsim o grilă de salarizare corectă care să reflecte munca pe care acești oameni o depun zilnic pentru binele nostru al tuturor. Un prim pas a fost deja făcut și este dorința mea ca în acest mandat să primeze echitatea! Nu consider că li se va face o favoare, ci dimpotrivă, vor primi ceea ce merită”, a mai scris ministrul Carmen Dan.

Joi, sindicatele din poliție UNIPOL, Diamantul și SNAP au organizat o acțiune de protest în fața Ministerului Afacerilor Interne, scopul fiind abrogarea prevederilor OUG 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative.

„Ajutoarele la trecerea în rezervă au mai fost suspendate un an, iar trecerea la salariul de bază minim de 1.450 lei este refuzată militarilor angajați pe bază de contract din SRI, MApN și MAI, ca și mai vechilor agenți de poliție, cărora sporurile le-au fost băgate în salariu, așa cum, nouă, rezerviștilor, ne-a fost băgată ilegal în baza de calcul partea civilă a pensiei”, afirmă sindicatele din poliție într-un comunicat transmis presei.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>