Ultima ora
Publicat: marți, 29 august 2017

Documentarele si albumele de fotografie AGERPRES la Bookfest Chisinau

Agenția Națională de Presă AGERPRES este partener al Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2017, unde va proiecta trei documentare video și va expune, la standul numărul 8, imagini din ARHIVA FOTOGRAFICĂ, precum și albumele de fotografie România: Evoluție și ARHIVA FOTOGRAFICĂ.

Documentarele AGERPRES care vor rula pentru publicul de la Bookfest Chișinău sunt: „România, drumul de la patimi la lumină”, joi, 31 august, de la ora 18:00, „Descoperă România cu Peter Hurley”, vineri, 1 septembrie, de la ora 15:00 și „Tărâmul dintre ape”, sâmbătă, 2 septembrie, ora 18:00.

„România, drumul de la patimi la lumină” are trei părți: „Patimile”, „Drumul” și „Lumina” și este o călătorie în imagini, în satele României în care tradiția și portul popular încă mai sunt păstrate. O țesătoare din Apuseni, meșterul crucilor celebre din Săpânța, o oșancă declarată „Tezaur uman viu” și cel mai premiat ceramist din Maramureș spun poveștile lor în acest documentar.

„Descoperă România cu Peter Hurley” spune povestea irlandezului care a călătorit pe jos de la Cimitirul Vesel din Săpânța până la Muzeul Țăranului din București, îndrăgostit fiind de România, de tradițiile și de ospitalitatea românilor.

Cel de-al treilea documentar AGERPRES, „Tărâmul dintre ape”, prezintă Delta Dunării prin intermediul poveștilor de viață ale unor localnici, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci, pentru care fâșia aceasta de pământ este unicul loc numit „acasă”.

Bookfest Chișinău este la a doua ediție, iar anul acesta cititorii vor putea descoperi peste 50.000 de cărți de la editurile din România, dar și altele câteva zeci de mii de la editurile din Republica Moldova. Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii, Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova și Asociația Editorilor din România. Accesul este gratuit.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>